Ponturi să devii o persoană matinală

1 2 jpg jpeg

Sigur nu doar o dată ai auzit că oamenii matinali sunt mai putin expuşi la riscul de a fi obezi. Există un mic adevăr în această vorbă.

Obişnuieşte-te să te culci devreme

Chiar dacă pare aparent evident acest sfat este foarte important de subliniat acest aspect deoarece pentru a te trezi dimineaţă şi pentru a fi în formă a doua zi, trebuie să mergi la culcare devreme pentru ca organismul tău să aibă suficient timp să se odihnească. Dacă te vei strădui să mergi la culcare în fiecare seară la aceiaşi oră organismul tău va face din acest lucru o mică rutină şi în timp îţi va fi mult mai uşor să adormi devreme.

Trezeşte-te în fiecare zi la aceeaşi oră

Atât lipsa cât şi excesul de somn te pot face să te simţi obosit a doua zi. Iar dacă nu îi creezi o rutină organismului tău acesta nu se va adapta la noul program de trezire. Este necesar ca în fiecare zi inclusiv îin weekend, să te trezeşti la aceiaşi oră până când corpul se va obişnui cu acest program şi într-un final nu vei mai avea nevoie de ceas ca să te trezeşti.

Cumpără un ceas fără funcţia de amânare (snooze)

Pentru ca trezitul de dimineaţă să fie un real succes trebuie să eviţi cu orice preţ amânarea alarmei, astfel îţi vei mări şansele de a deveni o persoană matinală. În cazul în care nu ai posibilitatea să optezi pentru această variantă asigură-te că există o persoană destul de insistentă care să te ajute să te trezeşti dimineaţa.

Află de câte ore de somn ai nevoie în funcţie de vârstă AICI

Fă sport imediat după micul dejun

Sportul te ajută să îţi pună sângele în mişcare să te energizeze,dar poate favoriza şi un somn mai bun. Aduce doar calităţi în viaţa ta în funcţie de ora la care alegi să îl practici. Apelează la mişcare imediat după serviciu şi până în momentul în care te bagi în pat vei avea ocazia să scapi de surplusul de enetgie şi să dormi mai bine.

Redecorează-ţi camera în care dormi

Specialiştii avertizează că orice electrocasnic sau aparat care emite lumină sau alte sunete te va distrage de la somn. Aşa că scoate televizorul, radio sau orice alt electrocasnic din dormitor şi crează-ţi un adevărat sanctuar pentru un somn hrănitor şi revigorant.

Citeşte şi: Cum îţi influenţează sănătatea poziţia în care dormi

Hidratarea este esenţială

Dacă nu te hidratezi corespunzător pe parcursul zilei este posibil să te trezeşti noaptea din somn pentru a bea apă. Asigură-te că înainte să mergi la culcare bei un pahar de apă la temperatura camerei, pentru a preveni această problemă.