Planuri pentru noul an la care nu vei renunţa

1 2 jpg jpeg

Pe măsură ce lunile trec şi te îndepărtezi de entuziasmul primelor zile din an, regulile sănătoase pe care ţi le-ai impus devin tot mai greu de ţinut. Din start, e important să eviţi să-ţi propui scopuri greu de atins sau de controlat: să slăbeşti, să renunţi la fumat, să scapi de stres. Paşii mici sunt mai uşor de făcut.

Mâncatul lent, fără distrageri În loc să-ţi stabileşti să slăbeşti un anumit număr de kilograme gândeşte-te să mănânci cu mai multă grijă, să mesteci cu atenţie, în linişte, fără să fii distras de televizor, mobil sau laptop. Este o schimbare simplă, dar de o importanţă mare pentru a-ţi recâştiga echilibrul şi pentru a-ţi reduce pofta de mâncare. Nici nu trebuie să renunţi la ceea ce-ţi face plăcere, pentru că vei mânca mai puţin, cu mai multă băgare de seamă. Fiind atent la ceea ce mănânci reuşeşti să fii mai satisfăcut.

1 2 jpg jpeg

Ora la care te aşezi în pat seara pentru somn şi cea la care te trezeşti pot părea nişte detalii fără prea mare importanţă. De fapt, dacă vrei să faci faţă mai bine stresului şi să combaţi oboseala, nervozitatea obişnuite în sezonul rece mai ales, când duci lipsă de lumină naturală, încearcă să adormi la aproximativ aceeaşi oră şi să te trezeşti la oră fixă.

Află cum te poate îmbolnăvi somnul insuficient AICI

Sunt mulţi care-şi fac abonament la o sală de sport şi, în timp, îşi dau seama că respectarea programului devine o corvoadă. Pentru a nu ajunge să renunţi cu totul la ideea de aface sport, alege un tip de mişcare care să-ţi facă plăcere, să te şi amuze nu doar să te ajute să slăbeşti sau să te menţii în formă.

Dulciurile, zahărul adăugat în băuturile calde, sucuri naturale sau cel ascuns, din pâine sau alte produse alimentare te duc în prag de diabet zaharat, obezitate sau boli de inimă.

nu este ceva ce poţi face peste noapte, de aceea e mai bine să-ţi propui să-l elimini treptat. Bea ceaiurile şi cafeaua neîndulcite, păstrează o singură gustare care conţine dulciuri pe zi, apoi la 2 zile. Cu timpul, vei realiza că nu mai simţi nevoia să mănânci dulce.