Îţi este greu să slăbeşti? Singurătatea poate fi de vină!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Queensland University of Technology, Australia, au confirmat faptul că persoanele care trăiesc singure sunt predispuse la o alimentaţie nesănătoasă. Astfel, ele obişnuiesc să înlocuiască cina cu un bol de cereale cu ciocolată, să consume mai des pizza sau să mănânce în picioare, pe fugă, motive pentru care există riscul de îngrăşare.

Rişti să cazi în depresie

Terapia prin cumpărături poate funcţiona, însă acest lucru este mai dificil. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Consumer Research, oamenii singuri îşi concentrează mai mult atenţia pe obiecte materiale, adică pe achiziţionarea de lucruri noi, cu scopul de a se simţi mai fericiţi.

Totuşi, dacă obişnuieşti să cheltui banii pe lucruri pentru a atrage atenţia celor din jur, acest obicei trebuie să înceteze. Atunci când obiectul achiziţionat nu atrage atenţia pozitivă la care sperai, este foarte posibil să te simţi mai rău decât înainte, atenţionează cercetătorii, ceea ce îi poate face să ajungă până la tulburări ca depresia sau anxietatea.

Bolile revin adesea

Singurătatea poate fi destul de nocivă pentru sănătate, se arată într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences. Oamenii de ştiinţă au constatat că sentimentul de singurătate/izolare (ideea de a te simţi singur, chiar dacă nu eşti) ar putea creşte riscul de deces prematur cu 14%, deoarece sistemul imunitar este mult mai slăbit.

Memoria are de suferit

Persoanele care au pe cineva alături (soţ/soţie, cei mai buni prieteni, colegi de apartament) sunt mult mai implicate în viaţa de zi cu zi şi sunt mai motivate, astfel că activitatea neuronilor este şi ea stimulată. În schimb, persoanele singure au un risc mai crescut de a dezvolta probleme de memorie, odată cu înaintarea în vârstă, susţin studiile. Totodată, persoanele care trăiesc singure au un risc cu până la 80% mai ridicat să dezvolte demenţă, în timp ce oamenii care se simt singuri riscă să dezvolte probleme cognitive.