Iată ce înseamnă cu adevărat visele tale!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit că procesul emoţional al creierului din timpul somnului REM este caracterizat prin mişcări oculare rapide cu pleoapele închise şi vise ce pot dura între 5 minute şi o oră. Această fază ne ajută să facem faţă mai bine amintirilor dureroase, conform oamenilor de ştiinţă. În timpul studiului, cercetătorii i-au rugat pe cei 35 de voluntari să se uite la 150 de imagini încărcate emoţional, de două ori, timp de 12 ore, în timp ce li s-a măsurat activitatea creierului cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică. Jumătate dintre voluntari s-au uitat la imagini dimineaţa, iar apoi din nou seara, în timp ce restul participanţilor s-au uitat la imagini seara şi dimineaţa, după un somn bun. Rezultatele arată că persoanele care au dormit între cele două momente ale privirii imaginilor au avut reacţii emoţionale mai scăzute, spre deosebire de cei care au văzut imaginile la diferenţă de câteva ore, timp în care nu au dormit.

De asemenea, cercetătorii consideră că somnul reduce activitatea creierului în zona emoţiilor şi pune în funcţiune partea raţională a cortexului prefrontal, localizat în lobul frontal al creierului, care controlează reacţiile emoţionale. În plus, în timpul somnului REM, amintirile sunt reactivate, aşezate în perspectivă, conectate şi integrate, dar într-o stare în care neurochimicalele stresului sunt eliminate complet.

" Etapa de visare a somnului, datorită compoziţiei neurochimicale unice, ne oferă o formă de terapie în timpul nopţii, un balsam calmant care elimină factorii dureroşi din experienţele emoţionale din ziua anterioară", declară co-autorul studiului, profesorul Mathew Walker. De asemenea, pe lângă faptul că ajută la alinarea amintirilor dureroase, visele sunt vitale în calmarea puterii emoţionale a experienţelor.

Potrivit specialiştilor, fiecare vis are o anumită semnificaţie. Iată care sunt semnificaţiile celor mai comune vise.

Dinţii simbolizează cât de încrezător şi puternic te simţi, aşa că ori de câte ori visezi că îţi pică dinţii înseamnă că eixstă anumite situaţii în viaţa ta care te fac să îţi pierzi încrederea în tine. Încearcă să analizezi lucrurile care te frământă şi să îţi limpezeşti gândurile. Astfel, vei găsi mult mai repede soluţii la situaţiile care te frământă.

Dacă visezi că eşti urmărit înseamnă că în viaţa ta există o problemă cu care vrei să te confrunţi, dar nu eşti sigur dacă o poţi rezolva. Deşi visele în care eşti alergat sunt destul de înfricoşătoare, ele te atenţionează asupra talentelor pe care le ai, dar nu le-ai valorificat pentru a te simţi împlinită sufleteşte.

Coşmarurile indică adesea o perioadă de stres, însă uneori pot fi cauza căldurii abundente din cameră. În cazul în care ai reglat temperatura din cameră, însă coşmarurile tot apar, notează de fiecare dată ce visezi şi cere ajutorul unui psiholog pentru a ţi le interpreta.

Toaletele sunt ceea ce folosim pentru nevoile noastre primare.Dacă visezi că trebuie să mergi urgent la toaletă înseamnă că există o problemă în viaţa ta pe care o vezi ca pe o provocare de a-ţi exprima propriile nevoi. Acest lucru se întâmplă adesea când îţi petreci timpul în rezolvarea nevoilor altor persoane, decât pe cele proprii.

Infidelitatea în vise semnifică faptul că eşti nesigur într-o relaţie, în special dacă partenerul de viaţă te face fericit în viaţa reală. Pe de altă parte, sexul în vis are legătură cu controlul, aşa ca dacă ai avea un al treilea ochi, probabil că ai controla pe cineva sau ceva.

Ne alegem hainele pentru a prezenta o anumită imagine în faţa persoanelor care ne înconjoară, aşa că a visa că eşti gol în public înseamnă că există o situaţie reală care te face să te simţi vulnerabil şi expus. Deşi poate părea stânjenitor, uneori este bine să te deschizi în faţa altor persoane pentru a-ţi descoperi adevăratele talente.

A visa că eşti însărcinată poate însemna că îţi doreşti să ai un copil, însă îţi este teamă şi eşti neliniştită de acest gând. Pentru restul persoanelor (chiar şi bărbaţii pot visa că sunt însărcinaţi) semnifică faptul că simţi nevoia de a-ţi întemeia o familie. În fond, acest lucru face parte din cursul natural al vieţii.

A fi capabil să zbori în vis înseamnă faptul că în sfârşit ai scăpat de circumstanţele care te impiedicau să mergi mai departe. Chiar dacă priveşti acest sentiment de eliberare ca pe o coincidenţă, este normal să visezi că zbori, pentru că ai reuşit să iei o decizie dificilă sau să îţi asumi responsabiliatea în privinţa unor lucruri extrem de importante.

A simţi cum cazi în vis indică faptul că eşti prea strâns legat de o situaţie particulară şi simţi nevoia să te relaxezi, să scapi de ea. Decât să te preocupe faptul că pierzi controlul, este mai bine să ai mai multă încredere în tine şi în cei din jur, permiţând lucrurilor să decurgă natural.

Maşina reprezintă abilitatea ta de a fi consistent în progresele tale pentru a atinge un anumit obiectiv. A visa că ai un accident de maşină poate semnifica faptul că în viaţa reală simţă că nu ai control suficient în drumul spre succes. În loc să încerci să deţii cu orice preţ controlul asupra situaţiei, relaxează-te pentru a permite instinctelor să te ghideze pe drumul cel bun.

Camerele dintr-o casă reprezintă diferite aspecte ale propriului caracter, iar găsirea unei camere nefolosite sugerează faptul că eşti pe punctul de a descoperi un talent, de care nu erai conştient înainte. Cu cât explorezi mai mult casa, cu atât vei găsi mai mule uşi care se vor deschide în viaţa reală.

A fi în întârziere semnifică faptul că pierzi oportunitatea de a te bucura de anumite lucrurile pe care le-ai obţinut de-a lungul timpului. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că în ultimul timp ai fost implicat în activităţi nefolositoare care ţi-au ocupat majoritatea timpului, în loc să te dedici activităţilor cu adevărat importante. Până cînd nu vei lua o decizie asupra lucrurilor care chiar contează, te vei simţi frustrat de faptul că îţi pierzi timpul ineficient.

A-ţi visa propria moarte sugerează că eşti conştient şi ţi-e teamă de faptul că acest lucru se va întâmpla la un moment dat, însă poate sugera şi faptul că te schimbi în interiorul tău.

De asemenea, se poate întâmpla să visezi că o persoană dragă ţie va muri. Teama pătrunde subconţtientul, iar visul este urmarea acestui lucru. Moartea este inevitabilă, însă nu înseamnă că dacă ai visat, se va întâmpla mai repede decât te-ai aştepta.

Examenele reprezintă felul în care judecăm performanţele noastre, iar a visa că eşti nepregătit pentru un examen indică faptul că eşti critic atunci când îţi examinezi performanţele din viaţa reală.