Florentina Opriş: «Provocările m-au învăţat smerenia şi credinţa»

1 2 jpg jpeg

Click! Sănătate: Moderezi de ani buni emisiunea „Sport, dietă şi o vedetă“ şi te implici în activităţi care promovează mişcarea şi alimentaţia sănătoasă. După pierderea soţului tău, ce s-a schimbat în viaţa ta?

Florentina Opriş: Am călătorit foarte mult în lume şi acesta a fost modul meu de a mă echilibra, în primă fază. În fiecare lună, am plecat în alt colţ al lumii, să mă regăsesc şi să accept tot ceea ce mi s-a întâmplat. Momentul revelator a fost într-un vechi regat tibetan.

Acolo am înţeles că venim pe pământul acesta cu o misiune şi că atunci când încheiem misiunea plecăm. Misiunea mea aici continuă şi fac lucrurile cu mare bucurie în suflet şi iubire, ştiind că, în acest fel, voi fi în echilibru.

: Care este formula secretă care te-a ajutat să te reinventezi?

: La începutul acestui an am scris o carte „Trup şi Suflet Sănătos şi Frumos“, în care vorbesc despre cât de important este să fii în echilibru cu sufletul şi cu trupul. Asta am reuşit să fac şi să înţeleg, că dacă eu «strălucesc» luminez întreaga lume din jurul meu.

: Zâmbeşti tot timpul şi am putea spune că duci o viaţă fără griji, dacă e să ne luăm după aparenţe. Care este adevărul?

: Suferinţa a fost ieri. Asta mă face să fac lucruri extraordinare astăzi! Pentru că provocările m-au învăţat smerenia şi credinţa. Dumnezeu m-a îndrumat în călătorii şi mi-a adus lângă mine oameni minunaţi. Îmi dau seama că viaţa merge mai departe cu o nouă etapă, cu noi experienţe. Se spune că ofer prea mult timp muncii şi prea puţin vieţii. Eu spun că fac acest lucru în egală măsură, pentru că munca este viaţa mea!

: Ful tău, Loren, urmează principiile sănătoase promovate de tine?

: Loren este un copil minunat. Are personalitate puternică şi ştie mereu să facă alegerea potrivită pentru el. De mic a văzut la mine şi la tatăl lui alegerile noastre în materie de stil de viaţă sănătos şi le-a „furat“. Singur şi-a clădit un stil de viaţă sănătos de care sunt foarte mândră ca mamă.

: Cea mai frecventă scuză care ne scuteşte de la a face sport este lipsa timpului. Tu cum îţi faci timp?

: De multă vreme conştientizez puterea dimineţii şi consider că mişcarea, fie ea şi pentru 5 minute, sau, să zicem, o plimbare face ca ziua mea să înceapă foarte bine. Am înţeles că nu trebuie să fac compromisuri cu dimineaţa.

: Ce te-a determinat să scrii cartea „Trup şi Suflet Sănătos şi Frumos“? Pe când o altă carte?

: Cartea aceasta a apărut când mi-am dat seama că vorbeam foarte mult despre trup, dar nu abordasem cuvântul suflet. Şi trebuie să existe un echilibru între cele două, ca să ajungi să fii cu adevărat sănătos şi fericit.

Desigur, această idee a fost formată cu ajutorul călătoriilor mele şi am vrut ca oamenii să înţeleagă şi să înveţe, poate, din experienţa mea, din înţelepciunea unor mari iniţiaţi pe care i-am întâlnit în Himalaya şi din poveştile de viaţă interesante ale câtorva vedete foarte îndrăgite. Iubire, recunoştinţă, credinţă, spiritualitate, alimentaţie echilibrată, mişcare, remedii, sfaturi, trucuri sunt doar câteva cuvinte-cheie care definesc trupul şi sufletul acestei cărţi.

Deschide-o oriunde, citeşte, aplică, sigur mesajul te va ajuta. În prezent, mă gândesc la o nouă carte. Când voi avea mai multe detalii, vouă vi le voi spune în premieră.