Descoperă beneficiile râsului în doi!

1 2 jpg jpeg

Ai observat că nu poţi sta supărată pe cineva care te face să râzi? Proprietăţile terapeutice ale râsului sunt cunoscute şi studiate de multă vreme, spune psihologul Genoveva Teleki. Atunci când râdem, corpul eliberează endorfine, care produc o stare de euforie ce poate persista până la două ore.

De asemenea, prin acelaşi mecanism, reduce senzaţia de durere. Într-o relaţie, starea de bine se manifestă şi prin râs. Râdem cu gura până la urechi sau râdem cu reţinere. Dacă gestul e sincer, poate face mult bine unei relaţii. Fie ea şi în cumpănă. El spune glume, ea râde Greutăţile te-au copleşit şi îţi vine să te descarci pe cel de lângă tine. Cel mai bun sfat pe care-l pot da psihologii este să faci haz de necaz alături de partener. Căutaţi posibile rezolvări amuzante, care să vă facă să râdeţi împreună cu poftă.

Unii cred că greutăţile prin care trece un cuplu îi uneşte, îi face mai puternici. Însă studiile au arătat că, în timp, structura relaţiei începe să se clatine şi să se dărâme. Salvarea cuplului ar putea veni odată cu râsul. Deci, de ce să nu încerci şi acest „tratament“, dacă ai probleme în dragoste?

Cercetătorul Robert Provine a descoperit că femeile râd mai mult decât bărbaţii, care, în schimb, spun mai multe glume. Ţi-ai dat seama cu siguranţă că bărbaţilor le plac femeile care radiază în timp ce râd cu toată fiinţa, nu? Pentru ei, acest aspect este un indicator că femeia este sănătoasă.

Râsul în doi poate fi un lucru banal în viaţa unui cuplu sudat. Ne lăsăm pradă grijilor pentru ziua de mâine şi uităm să ne bucurăm pentru ceea ce avem astăzi. Iată, însă, cele mai importante beneficii pe care le aduce râsul unui cuplu.

- Menţine relaţia vie şi previne monotonia;

- Rezolvă conflictele;

- Încurajează comunicarea dintre parteneri;

- Menţine pasiunea la cote maxime;

- Întreţine buna dispoziţie în viaţa de cuplu;

- Creează intimitate.

Zilele tale sunt programate la minut cu serviciul, gospodăria, copiii şi alte responsabilităţi. Încearcă să faci o pauză scurtă în fiecare zi, pentru a-i acorda atenţie partenerului de viaţă. Ştim, e mai uşor să iei un loc confortabil în faţa televizorului, dar nu-ţi garantăm că te vei relaxa, dimpotrivă. Caută printre pasiunile comune mici joculeţe care să vă antreneze mintea şi fizicul şi să vă bucure sufletul.

Poate încingeţi o partidă de şah sau răsfoiţi albumele cu pozele familiei. Ori, poate, preferaţi să faceţi câteva clătite gustoase.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro