De ce este bine să ai fraţi

1 2 jpg jpeg

Te face mai darnic

Un studiu recent al cercetătorilor americani la care au luat parte peste 300 de familii cu mai mulţi copii arată că persoanele care au crescut într-un astfel de mediu sunt ma darnice şi dau dovadă de altruism. Acest lucru este mai vizibil la băieţi, porivit aceleiaşi cercetări.

Un psihic mai bun

Aceeaşi cercetare a oamenilor de ştiinţă de la Brigham Young University a arătat că surorile au „puterea“ de a le da celorlalţi fraţi o siguranţă pe care nici chiar părinţii nu le-o pot oferi.

Rezultatele une analize la care au luat parte 400 de familii au arătat că adolescenţii care aveau o soră, mai mică sau mai mare, se simţeau mai puţin singuri, neiubiţi sau temători. Chiar şi certurile între frate şi soră îi ajutau să-şi controleze mai bine emoţiile.

Aduc mai multă fericire

Pentru majoritatea persoanelor, un frate sau o soră înseamnă support emoţional la nevoie, o prietenie sinceră şi ajutor necondiţionat. Şi să nu uităm de glumele dintre frate şi soră, pe care doar ei le înţeleg şi care-i ajută la un phici bun. Şi acest lucru nu este valabil doar în perioada copilăriei, ci pe toată durata vieţii.

Pentru o sănătate de fier

Un frate sau o soră te ajută să rămâi activ şi să ai un stil de viaţă sănătos. 43 la sută dintre participanţii la studiu au explicat că fraţii şi ceilalţi membri ai familiei au cel mai mare impact asupra lor, când vine vorba de sănătate şi activitatea fizică.

Sunt cei care îi motivează să se apuce de sport, să mănânce sănătos, dar şi să meargă la medic atunci când se simt rău.