Dacă vrei să fii mai inteligent abţine-te de la asta

1 2 jpg jpeg

Creierul la fel ca oricare alt organ are nevoie de anumiţi factori benefici lui pentru a funcţiona în parametri optimi. Schimbările pe care le faci în viaţa ta îşi lasă amprenta asupra întregului organism.

Astfel că, potrivit unui studiu recent, dacă vrei să te bucuri de o minte mai ageră este indicat să renunţi la mâncare. A nu se înţelege că trebuie să te înfometezi. Ci doar să reduci considerabil porţiile consumate.

Conform jurnaliştilor de la newscientist.com, un hormon secretat de stomac care este responsabil pentru apetitul tău, poate stimula dezvoltarea unor noi neuroni oferindu-le protecţie antiîmbătrânire.

Stomacul secretă hormonul foamei

În momentul în care stomacul se goleşte, se secretă grelina, hormonul responsabil cu transmiterea senzaţiei de foame către creier. Astfel nivelul acestuia creşte în sânge şi preţ de câteva ore avem senzaţia de foame.

Grelina este excelentă pentru a îmbunătăţi activitatea cerebrală afirmă specialiştii care au efectuat acest studiu. Ei observând faptul că în cazul în care urmezi o dietă săracă în calorii, abilităţile mintale cresc.

Află cum influenţează Alzheimerul alimentaţia AICI

Grelina favorizează creşterea conexiunilor neuronale

Echipa de cercetători din Marea Britanie, condusă de Jeffrey Davies au ajuns la concluzia că acest hormon este responsabil cu diviziunea şi multiplicarea neuronilor, acţiune cunoscută sub numele de neurogeneză.

Această descoperire vine ca o confirmare a persoanelor ce susţineau că atunci când mănâncă mai puţin pe parcursul a câtorva zile mintea lor devine mai ageră. Astfel că există posibilitatea să se dezvolte noi tratamente mai ales în cazurile afecţiunilor neuronale precum este şi maladia Parkinson.

Adevărul este că alimentaţia joacă un rol extrem de esenţial în buna funcţionare a organismului uman.

În momentul în care faci abuz de mâncare tot organismul este dat peste cap şi există consecinţe care pot fi permanente, precum depunerile de ţesut adipos pe anumite organe sau zone greu de lucrat. În ceea ce priveşte memoria, primele semne de avertizare apar în jurul vârstei de 40 de ani. În acel moment creierul începe să piardă treptate din abilităţile sale. Trebuie să ţii cont şi de viciile avute până la vârsta respectivă, de stilul de viaţă şi mai ales de cel alimentar.

Prima masă a zilei este destinată creierului

Noaptea în timpul somnului întreg organismul se autoreface, asta în cazul în care nu ai exagerat cu mâncarea exact înainte de a te băga în pat.

Dimineaţa primul obicei peste care nu trebuie să treci niciodată după ce ţi-ai făcut toaleta este micul dejun. Încearcă să consumi cantităţi mici de alimente bogate în nutrimenţii necesari bunei funcţionări cerebrale precum nucile, migdalele, goji, caju, avocado.

Efectul este unul extraordinar, creierul dând făcând astfel dovada unei capacităţi mai bune de concentrare şi memorare, anticipând şi diminuând posibilitatea instalării depresiei, anxietăţii, tristeţei.

Apelează la alimentele bogate în fosfor. Acest mineral este una dintre numeroasele substanţe vitale pentru buna activitate a neurotransmiţătorilor din creier.