Cum să te concentrezi la serviciu

1 2 jpg jpeg

Când începi săptămâna de lucru, îţi e de multe ori greu, pentru că ai atâtea de făcut şi nu ştii cu ce să începi? Ei bine, dacă îţi vei stabili o ordine a priorităţilor şi vei face asta în mod regulat, este posibil să îţi rezolvi toate sarcinile cu brio.

Micul dejun

Nu sări peste masa de dimineaţa pentru că ai nevoie de energie pe tot parcursul zilei. Pentru a combate stresul, consumă fulgi de ovăz, nuci şi portocale. De asemenea, renunţă la carbogazoase şi bea ceaiuri de plante, spre exemplu, de muşeţel. Dacă îţi place avocado, poţi mânca o pastă din acest fruct. Este delicioasă. Iar pe parcursul zilei poţi gusta 1-2 tablete de ciocolată neagră.

Fii organizat

Programează-ţi agenda pe zile şi săptămâni. Stabileşte care sunt sarcinile cele mai importante şi pe care le poţi efectua mai târziu. De altfel, oferă-ţi şi pauze de relaxare bune pentru minte, dar şi ca să detensionezi musculatura.

În timpul săptămânii culcă-te la ore rezonabile, şi anume, la 22.00-23.00. Ia în calcul şi anumite probleme care pot apărea pe parcursul zilei sau săptămânii de lucru. Concentrează-te asupra sarcinii de lucru şi încearcă să nu te stresezi. Dacă nu îţi iese ceva, întreabă sau ia o mică pauză. Scrie pe mici bileţele ce nu trebuie să uiţi. Poţi începe ziua cu ceea ce e mai greu şi necesită mai multă atenţie şi să laşi restul sarcinilor pentru mai târziu.

Colegii sunt gălăgioşi

Dacă în jurul tău toată lumea vorbeşte şi nu te poţi concentra, pune-ţi căştile şi fă-ţi în continuare treaba. Trage adânc aer în piept şi număra până la 10, apoi expiră. Pune o muzică relaxantă şi nu mai asculta zgomotul de fond.

Fii flexibil

Fă tot ceea ce îţi stă în putinţă să-ţi îndeplineşti sarcinile de serviciu, iar dacă nu ai reuşit totuşi să îţi termini un proiect azi, lasă pentru a doua zi de dimineaţă. Asta doar dacă nu aveai termen limită de predare în acea zi. Dacă te-ai organizat din timp pe zile şi ţi-ai luat şi o marjă de eroare e aproape imposibil să nu termini la timp. Evident nu trebuie să pierzi vremea pe reţelele de socializare sau să-ţi iei prea multe pauze de cafea şi ţigări.

Ia notiţe

Dacă nu reuşeşti să ţii minte ce se discută la şedinţe, ia-ţi notiţe, astfel îţi vei putea aminti punctele importante de la întâlnire. Când cineva vine lângă tine şi îţi spune ceva care trebuie rezolvat mai târziu, notează-ţi. Dacă este nevoie să suni un client în acea zi nu uita să notezi la ce oră şi pe cine anume.

Pune telefonul pe silent

Ca să nu te deranjeze soneria lui pune-l pe vibraţii şi răspunde doar pentru priorităţi. În pauză poţi vorbi la telefon. Un telefon care nu este urgent poate să-ţi ia din concentrare şi să-ţi fie greu apoi să-ţi reintri în ritm.