Cum să îţi menţii individualitatea în cuplu

1 2 jpg jpeg

Nimic nu este mai frumos decât să ştii că ai alături un om bun care te susţine necondiţionat şi cu care poţi să împarţi totul, inclusiv sufletul tău.

Din păcate în marea majoritate a cuplurilor odată cu trecerea timpului intervine monotonia, problemele de la serviciu, treburile de zi cu zi pe care nu mai apucaţi nici unul să le faceţi şi parcă relaţia scârţâie un pic.

Ce este de făcut în acest caz?

Rezervă-ţi timp doar pentru tine

Nu, nu este o doză de egoism, ci pur şi simplu ai nevoie de o gură de aer în care să simţi că nu munceşti degeaba. Fie că este vorba de o şedinţă de shoppping sau o ieşire cu prietenii la un meci al echipei tale preferate sau mergi la film.

Important este să te simţi bine în propria ta piele, să te bucuri de tine din când în când pentru a-ţi încărca energiile şi pentru a te detaşa de serviciu.

Află care este motivul pentru care rămâi într-o relaţie toxică AICI

Nu îţi lua niciodată de lucru acasă

Asta este una dintre cele mai mari probleme ale cuplurilor actuale. Poate nu ţi se pare atât de grav la început însă în timp va favoriza apariţia unei distanţe între voi doi, devenind astfel doi colegi de apartament.

După o zi obositoare de muncă este indicat ca în drum spre casă să îndeletniceşti o activitatea plăcută care să te scoată din gândurile de peste zi şi să te ajute să te bucuri de partenerul tău şi de viaţa de familie după ce ai ajuns acasă.

Cu cât vei lucra mai des şi mai mult de acasă pentru birou cu atât mai nocive vor fi efectele asupra ta. Tulburările de somn, starea de anxietate, discuţiile tot mai dese cu partenerul, stresul, toate aceste aspecte se vor intensifica în timp.

Învaţă să spui „nu” cu moderaţie

Viaţa de cuplu înseamnă comunicare şi ajutor reciproc, însă un nu spus la timpul potrivit face minuni. Asta nu înseamnă că trebuie să adopţi o atitudine negativistă sau să faci compromisuri la tot pasul.

Fiecare dintre voi are nevoie de spaţiul său şi este bine să păstraţi o delimitare clară între sarcinile şi activităţile fiecăruia.

Nu renunţa la familie şi la tabieturi

Indiferent de situaţie, familia este mereu aproape şi nu este indicat să rupi legătura cu ea doar pentru că eşti într-o relaţie. Tabieturile tale te definesc pe tine ca om, ca identitate, astfel că dacă nu poţi trece cu vedere peste obiceiurile partenerului este bine să vă aşezaţi şi să aveţi o discuţie pe tema asta. La urma urmei nimeni nu este perfect, însă ne putem perfecţiona împreună!