Cum îţi pot fi de ajutor perioadele grele din viaţă

1 2 jpg jpeg

O spune Matthew Trinetti, scriitor şi publicist, care a publicat pe site-ul Huffington Post, câteva motive pentru care trebuie să apreciem greutăţile vieţii.

Îţi arată ce trebuie să faci mai departe

De exemplu, dacă o persoană dragă ţie te-a rănit, poţi învăţa ce înseamnă iertarea şi o puteţi lua de la capăt. Cum a spus-o şi Benjamin Franklin, „lucrurile care dor, instruiesc”.

Devii mai puternic

Frica este cel mai mare duşman al omului, căci, din cauza ei, poţi rata un job sau o poveste de dragoste. Când îţi apare un obstacol în cale, este o metodă ideală de testare şi de a-ţi demonstra curajul.

Te ajută să te concentrezi pe ceea ce este important

De cele mai multe ori, lucrurile bune din viaţa cuiva sosesc în urma unor bătălii câştigate. De aceea, atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, eşti gata să muţi şi munţii din loc. Fiecare provocare arată ca un munte pe care trebuie să-l urci.

Citeşte şi:

- Umorul face minuni pentru psihic

- Plictiseala poate avea părţi bune asupra psihicului

- Accesele de furie, semn de boală psihică?

Aduc pacea interioară

În momentele în care o persoană se loveşte de obstacole, îşi dă seama de cât de puţin control are asupra propriei sale vieţi. Este un moment de meditaţie, când acel om începe să îşi caute din nou calea, pentru a-şi regăsi pacea interioară.

Te redescoperi

Anumite situaţii din viaţă te fac să te simţi atât de îndurerată, ca şi când ai avea o rană deschisă. În acel moment de criză, îţi dai seama că poţi ţine piept durerii, ştii în ce punct de afli şi eşti gata să o iei de la capăt. Înveţi că există lucruri pe care le poţi schimba la tine, odată ce ai eliberat demonii.