Cu vedetele la psiholog

1 2 jpg jpeg

Depresia postanatală îi putea fi fatală Cine ar fi crezut că o femeie puternică, aşa cum pare omul de televiziune Andreea Marin poate ajunge în pragul disperării, cu gânduri sinucigaşe? Vedeta a recunoscut, în nenumărate rânduri, că depresia postnatală cu care s-a confruntat în urmă cu ani buni îi oferea o singură „soluţie”, cu bilet doar dus: sinuciderea.

„Nu am vrut să ştie nimeni, am mers la psiholog“, a declarat Andreea presei. Iată ce spune psihologul nostru despre situaţia ei: „Acest tip de depresie trebuie monitorizat de un psihiatru împreună cu un psihoterapeut. Este important de aflat de ce apare depresia post-partum şi cum se manifestă. În funcţie de acestea, ieşirea din depresie poate deveni un drum care aduce cu sine schimbări semnificative în viaţa Andreei“. Lena Rusti mai spune că terapia poate fi de lungă sau de scurtă durată, în funcţie de cum răspunde pacienta.

Moderatoarea TV Iuliana Marciuc se numără printre vedetele care au avut nevoie de terapie psihologică pentru a depăşi un hop din viaţă. Este vorba despre triunghiul amoros în care Iuliana a intrat cu bună ştiinţă, dar fără rea voinţă, în care au fost implicaţi Andrian Enache şi fosta lui soţie. Mulţi ani, cântăreţul s-a împărţit între soţie şi vedeta TV, cu ambele având copii. În această perioadă, femeile au acceptat situaţia, însă Iuliana a cerut ajutorul psihologului,„ca să mai reziste“.

2 jpg jpeg

„Aşteptările sale de la o relaţie, despre sine şi despre celălalt au avut nevoie de o continuă adaptare. Deşi a crezut că dragostea este suficientă în povestea lor, a trebuit să plătească un preţ“, consideră psihologul. Lena Rusti este de părere că psihoterapeutul a ajutat-o să înţeleagă de ce se complace în situaţie şi ce trebuie să facă să schimbe lucrurile în favoarea sa.

O altă vedetă care a avut nevoie de ajutor specializat este cântăreaţa Alexandra Stan, care a fost agresată fizic de impresarul său, persoană în care a investit şi sentimente. Dacă va rămâne cu sechele psihice chiar şi după terapie, numai de ea depinde, spune Lena Rusti.

„Cum episoadele de agresivitate au fost multiple, Alexandra are mare nevoie să se uite în interiorul său şi să descopere de ce a permis să fie abuzată. Trebuie să se redescopere şi să găsească atitudinea cu care să se raporteze la persoanele înclinate spre comportamente abuzive, înainte ca lucrurile să iasă de sub control“, explică specialistul nostru.