Creierul, diferit în funcţie de sex?

1 2 jpg jpeg

Potrivit cercetătorilor americani, bărbaţii au de 6,5 ori mai multă materie cenuşie în comparaţie cu femeile, pe când reprezentantele sexului frumos au de 10 ori mai multă materie albă decât sexul masculin.

Materia cenuşie este bogată în neuroni activi, pe când cea albă creează mai multe conexiuni între aceştia. Astfel, deşi creierul femeii este mai complicat în conexiuni, acest lucru îl ajută să funcţioneze mai rapid.

Acest lucru explică de ce bărbaţii au în general mai rezultate mai bune la testele de matematică şi de orientare în spaţiu, iar femeile învaţă cu mai multă uşurinţă limbi străine, iau mai rapid decizii şi sunt mai comunicative. Gândim diferit, dar ajungem la aceleaşi concluzii

O cercetare realizată la Universitatea Harvard a demonstrat că unele femei au cu 12% mai mulţi neuroni decât bărbaţii. Iar surplusul este concentrat în zonele cortexului responsabile de comunicare.

Astfel, specialiştii au observat că atunci când o femeie şi un bărbat sunt puşi în situaţia de a rezolva o problemă, li se activează arii diferite ale creierului. Totuşi, deşi procesează diferit informaţia, aceştia ajung în final la acelaşi rezultat.