Cele mai frecvente motive de ceartă în cuplu

1 2 jpg jpeg

Banii, un motiv frecvent de dispută

Mai multe studii au scos la iveală faptul că banii sunt cel mai des motiv de cearta în cele mai multe cupluri. Disputele apar mai ales din cauza neajunsurilor sau dacă unul dintre parteneri este mai cheltuitor decât celalalt.

De asemenea, pot apărea certuri care au ca motiv finanţele şi atunici când unul dintre parteneri este mai zgârcit din fire şi îi poate interzice celuilalt să cumpere lucruri care în viziunea sa costă prea mult.

Ca să evitaţi certurile care încep de la bani, cel mai bine este ca la începutul fiecărei luni, să faceţi un buget de cheltuieli.

Împărţirea treburilor casnice, altă sursă de dispută

Un alt motiv care poate să generese scântei este şi sarcina împărţirii treburilor casnice. De multe ori, femeile se simt împovărate şi copleşite de sarcinile pe care le au zi de zi şi încep să le reproşeze partenerilor.

Ar fi de mare ajutor ca ambii parteneri să se aşeze la masa tratativelor şi să discute clar ce are fiecare de făcut, astfel încât să fie evitate discuţiile.

Şi serviciul poate fi cauză de ceartă

Nu în ultimul rând, cuplurile se pot lua la ceartă şi din cauza serviciului. Orele petrecute peste program, mai ales dacă ai un partener gelos, pot fi sămânţă de scandal. Şi perioadele încărcate la serviciu te pot face să ajungi nervos acasă şi să îţi verşi năduful pe partener.