Cele mai frecvente greşeli pe care le faci înainte să pleci în vacanţă

1 2 jpg jpeg

Nu încerca să prezici vremea

În funcţie de locul în care mergi, vremea poate fi cel mai bun prieten al tău sau cel mai mare duşman. Chiar dacă anunţă ploaie sau soare, metereologii vor putea să-ţi dea cele mai multe indicaţii despre cum va fi vremea în timpul vacanţei tale.

Verifică prognoza meteo cu o zi înainte de plecare şi fă-ţi bagajul conform acesteia. Astfel, verificând prognoza meteo vei putea evita un eşec în ceea ce priveşte vacanţa mult aşteptată.

Nu uita de trusa de prim ajutor

Nu eşti obligat să pleci în vacanţă cu tot dulapul de medicamente după tine, ci cu o mică trusă care să conţină lucrurile de care s-ar putea să ai nevoie. Până la urmă, nimeni nu ar vrea să sufere în timpul vacanţei de migrene, de febră, de probleme stomacale sau de toate trei la un loc.

Poate părea floare la ureche să te tratezi când eşti acasă la tine, dar este posibil ca, în locul pe care urmează să îl vizitezi, medicamentele să nu fie chiar la îndemână. Cât despre medicamentele antialergice şi cele pentru astm, e bine să le aveţi tot timpul la tine.

Fă-ţi bagajul înţelept

Înainte fiecărei vacanţe, bagajul poate reprezenta cea mai dificilă problemă. Vrei ca în timpul vacanţei să nu ai probleme de tipul ,,cu ce să mă îmbrac?” şi totuşi eşti la fel de conştientă că bagajul foarte mare nu-i deloc binevenit. În cazul asta poţi urma nişte sfaturi oferite de către momondo.ro.

1. Rulează şi împachetează

Rularea hainelor e o bună metodă de a le împacheta în bagajul de vacanţă. Nu umai că reduce toate cutele care apar, dar te ajută să ocupi mai puţin spaţiu în bagaje.

2. Fă-ţi loc în bagaje pentru cadouri de vacanţă

Fie că le cumperi din magazinele din aeroport sau sunt amintiri de vacanţă, e greu să nu aduci acasă mai mult bagaj decât la plecare. De aceea, important este să asiguri că ai loc şi pentru ele.

3. Uită de încălţăminte

Cel mai voluminos şi mai enervant lucru din bagaje e încălţămintea. Câte perechi să iei cu tine? Asta depinde de cât de mult stai, dar trei perechi sunt suficiente pentru o vacanţă de două săptămâni.

Cel mai bine este să iei câte o pereche pentru fiecare ocazie. Încălţaţi-vă pe drum cu cea mai voluminoasă pereche şi bagaţi şosetele în pantofi, în bagaj. Aşa veţi economisi şi mai mult spaţiu.

Nu pleca de acasă fără lucruri esenţiale

Acest ultim sfat e cel mai important dintre toate. Verifică şi asigură-te din nou că ai asupra ta banii, un paşaport valabil şi, de dragul partenerilor de drum, o periuţă de dinţi. Ţine-le pe toate la îndemână ca să ţii apoi minte cel mai important sfat dintre toate: bucură-te de vacanţă.