Ce semne arată că partenerul te şantajează emoţional

1 2 jpg jpeg

Mai mult, când ai senzaţia că ceva nu e în regulă, preferi să treci cu vederea şi aştepţi să se liniştească apele. Trecerea timpului poate agrava lucrurile. Învaţă să detectezi cele mai des întâlnite semne că eşti implicată într-o relaţie nepotrivită.

Analizează în detaliu situaţia de cuplu şi vei recunoaşte următoarele semne. Astfel, te poţi salva la timp, fără să rămâi cu traume din relaţie.

Pretinde să ştie tot ce faci

Dacă deţine controlul asupra programului tău nu înseamnă în totalitate că te iubeşte, că îi pasă de tine şi că vrea să-ţi fie alături în orice moment al zilei. Acest comportament poate fi tradus printr-o nevoie bolnăvicioasă de a-ţi restrânge libertatea. În multe cazuri, acest tip de bărbat se enervează cumplit dacă nu răspunzi la telefon, cu atât mai mult urăşte să primească mesaj înapoi că nu poţi vorbi.

Îţi solicită toată atenţia

La început, poate fi minunat să vezi că vrea sa acorde maximum de atenţie relaţiei de cuplu, că reduce drastic ieşirile cu prietenii, că renunţă la hobby-uri. Cu timpul, vei începe să nu mai ai timp deloc pentru tine, să simţi că oriunde te uiţi îl vezi pe el. Frustrările apar în timp, dar se sedimentează şi devin toxice pentru sănătatea ta psihică.

Găseşte defecte familiei şi prietenilor şi îi critică

Trebuie să te pună pe gânduri şi când începe să caute argumente că membrii familiei tale te influenţează negativ, că e bine să limitezi întâlnirile cu ei. Nu aştepta să te izoleze de prieteni şi de cei dragi!

Devine ursuz sau agresiv când greşeşti

De fapt, când crede el că ai greşit, că nu i-ai dat raportul în fiecare moment al existenţei tale, te pedepseşte. De regulă, preferă rolul ursuzului, refuzând să răspundă la telefon, mesaje, la orice formă de comunicare cu tine. Asta ca să-ţi arate că e supărat pe tine şi că trebuie să suferi.

Este foarte gelos

Oricând ieşiţi împreună se iveşte un moment de gelozie. Poate avea legătură cu ţinuta ta, care i se poate părea provocatoare sau poate avea legatură cu privirile tale spre un anumit bărbat sau ale lui spre tine. Nu înseamnă că te iubeşte, ci că nu are încredere în tine şi nu te respectă.