Ce să faci ca să fii fericit la serviciu

1 2 jpg jpeg

Fă-ţi un colţişor al tău

Biroul este locul în care îţi petreci cel puţin opt ore pe zi, de aceea, ca să te simţi confortabil, ai grijă să-l amenajezi după bunul plac. Poţi alege o vază cu flori nemuritoare sau un poster care îţi face plăcere. Îţi poţi aduce de acasă o fotografie cu cei dragi sau o poză haioasă cu animalul de companie, dacă eşti posesorul unuia.

Nu face abuz de cafea

O ceaşcă cu cafea este binevenită dimineaţa, ca să îţi dea energie, însă nu toată ziua. Căci în loc să-ţi facă bine, te va agita. Alege să ţii pe birou o cană sau o sticlă cu apă. Nu doar că te vei hidrata, dar vei observa că vor începe să dispară şi stările de somnolenţă.

Toleranţa, foarte importantă

Lucrezi într-o echipă, aşadar trebuie să-ţi asumi că nu toţi colegii se poartă ca tine. Poate unii dintre ei vorbesc prea tare, poate alţii au obiceiul să mănânce la birou, în loc să meargă în sala de mese.

Trebuie să înveţi să accepţi aceste obiceiuri, cum şi ei le acceptă pe ale tale şi să nu te mai enervezi în fiecare zi de la acelaşi motiv.

Citeşte şi:

- Aşa poţi avea o zi frumoasă! Acasă sau la serviciu.

- Femeile, mai stresate acasă decât la serviciu

- Cum combaţi stresul de la serviciu

Nu te stresa din cauza unor erori vechi

Ai obiceiul să te consumi din cauza unei muştruluieli pe care ai primit-o de la şef în urmă cu câteva săptămâni? Nu este deloc un obicei constructiv, ci o sursă permanentă de stres.

Şi te împiedică, de asemenea, să lucrezi la capacitate maximă. Gândeşte-te că a fost o greşeală din care ai învăţat ceva şi că deja a fost reparată, deci nu mai are rost să te gândeşti la ce-ar fi fost dacă.

O gustare mereu la îndemână

Unele persoane devin nervoase şi nu se mai pot concentra când le este foame. Aşadar, dacă ştii că şi tu reacţionezi astfel, nu ezita să ai tot timpul o mică gustare la birou.

Fie că este vorba de fructe proaspete, de un pachet de biscuiţi sau de un sandviş pregătiti de acasă, toate acestea îţi vor fi de mare ajutor.