Ce legătură există între diferitele tipuri de dureri şi emoţii

1 2 jpg jpeg

Poate nu întâmplător, stresul mental şi emoţional ne face să ne simţim tensionaţi sau ne doare capul.

Corpul uman este extrem de receptiv atunci când vine vorba de durere, astfel că stresul emoţional, de exemplu, are un impact direct asupra organismului.

Iată, aşadar, ce legături există între durere şi emoţii!

Durerea de muşchi - indică abilitatea noastră de a rezista provocărilor de zi cu zi, mai precis cât de flexibili suntem în ceea ce priveşte experienţele de la locul de muncă, de acasă sau chiar cu noi înşine. În acest caz, cel mai bine este să te relaxezi şi să te laşi dus de val.

Durerea de cap - poate apărea în momentele în care ne este greu să luăm o decizie, deşi ştim exact ceea ce ne dorim, precum şi ca urmare a unor tensiuni acumulate. Asigură-te că găseşti timp în fiecare zi pentru a te relaxa sau fă ceva ce îţi face plăcere pentru a elimina tensiunile.

Durerea de gât - poate fi declanşată de dificultatea de a te ierta pe tine şi pe ceilalţi. Atunci când simţi această durere, ia în calcul şi aspectele pozitive/calităţile persoanelor apropiate.

Durerea de umeri - indica faptul că eşti apăsat de o grea povară emoţională, de unde şi expresia ,,a duce o povară pe umeri''. În acest sens, încearcă să ai o atitudine proactivă atunci când te confrunţi cu probleme şi cere sprijinul persoanelor apropiate.

Durerea de stomac - indică greutatea de a accepta viaţa sau neîmplinirea personală.

Durerile de spate (în partea superioară) - înseamnă că nu te bucuri de suficient sprijin emoţional - te poţi simţi neiubit şi nedorit.

Durerile de spate (în partea inferioară) - înseamnă că eşti foarte îngrijorat în privinţa banilor.

Durerea de coate - poate indica că faptul că eşti foarte reticent la schimbări şi că abordezi viaţa într-un mod rigid. Învaţă să faci compromisuri şi fii mai receptiv la nou/schimbări!

Durerea de mână - înseamnă dificultatea de a te apropia de oameni. Încearcă să-ţi faci noi prieteni sau ieşi la prânz cu colegii.

Durerea de şolduri - semnifică rezistenţa la schimbare. S-ar putea de asemenea să fii prea precaut atunci când eşti pus în situaţia de a lua decizii.

Durerea de genunchi - poate fi un semn că ego-ul tău este prea mare sau că te supraestimezi. Fii un pic mai smerit şi amineteşte-ţi că suntem muritori cu toţii. Înscrie-te într-o asociaţie de voluntariat!

Durerea de dinţi - indică faptul că o anumită situaţie nu îţi este pe plac sau emoţii/gânduri reprimate. Ţine minte că trebuie să acorzi o conotaţie pozitivă oricărei experienţe din viaţa ta (fie ea negativă sau pozitivă).

Durerea gleznelor - semnifică faptul că te privezi de anumite plăceri sau că eşti prea dur cu propria persoană. Este timpul să-ţi condimentezi mai mult viaţa şi să nu te mai judeci atât de aspru.