Ce efect au culorile asupra stării de spirit şi sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Iată ce semnificaţie au culoarile şi ce impact au acestea asupra noastră!

Roşu

Roşul este cea mai dinamică şi vibrantă culoare, având capacitatea de a stimula glanda suprarenală şi neuronii, fiind cunoscut efectul său de stimulare a circulaţiei sangvine. Roşul oferă energie, aşa că poţi purta culoarea în timpul unei plimbări sau atunci când faci sport. Totuşi, folosită în exces, culoarea provoacă agresivitate, stres şi chiar frustrare.

Galben

Galbenul ne duce cu gândul la lumină şi la razele calde ale soarelui, de unde şi puternicul său efect antidepresiv. Atunci când suntem expuşi acestei culori, corpul nostru secretă o substanţă chimică numită seretonină sau substanţa fericirii, aşa cum i se mai spune.

Studiile arată că aceasta culoare ajută sistemul nervos, creşte creativitatea şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memorare. Pe de altă parte, bebeluşii care stau într-o cameră în care predomină culoarea galben vor plânge mai puţin, în timp ce insomniacii vor fi îndemnaţi la somn.

Albastru

Studiile arată că această culoarea stimulează creativitatea şi are un puternic efect de calmare. Totuşi, expunerea prelungită provoacă tristeţe şi depresie, albastrul fiind sinonim cu răceala şi ideea de formalitate. Poate tocmai de aceea este o culoare folosită de multe companii.

Negru

Negrul semnifică autoritate, putere, inteligenţă, ştiinţă. Este şi cea mai populară culoare din industria modei, negrul fiind asociat cu ideea de stil, bun-gust, eleganţă. De asemenea, negrul slăbeşte optic. Culoarea inspiră, de asemenea, agresivitate, fiind adoptată de multe echipe sportive de rugby care vor să-şi arate experienţa şi puterea.

Alb

Albul este cea mai neutră culoare şi simbolizează puritate, rafinament şi curăţenie. Culoarea are un efect calmant, fiind frecvent folosită pentru decorarea interioarelor.

Verde

Verdele simbolizează natura prin excelenţă, astăzi fiind cea mai folosită culoare pentru decorarea caselor şi a imobilelor. Totodată, verdele este asociat cu starea de calm şi echilibru, având capacitatea de a linişti sistemul nervos.

În plus, verdele este frecvent folosit de companiile cosmetice în promovarea produselor, pentru a inspira ideea de sănătate şi calitate.

Violet

Culoarea este asociată cu luxul şi rafinamentul. Nu întâmplător, persoanele îmbrăcate în această culoare sunt percepute ca fiind bogate. Violetul stimulează gândurile profunde, spiritualitatea şi are capacităţi demonstrate de a intensifica viaţa sexuală.

Portocaliu

Portocaliul are efecte similare culorii galben. Dacă vrei să ai mai multă energie, nu ezita să porţi portocaliu, în timp ce combinaţia cu roşu te va ajuta să rămâi treaz întreaga zi. Culoarea stimulează, de asemenea, activitatea mentală, fiind benefică atunci când înveţi, şi sporeşte pofta de mâncare.