Anunţul ‹‹Noi divorţăm!›› de pe Facebook, descifrat de psiholog

1 2 jpg jpeg

<<Ne rezolvăm singuri problema>>

Acesta pare să fie mesajul Andreei Marin şi al lui Ştefan Bănică jr, transmis pe site-ul de socializare în luna ianuarie.

Cei doi pioni importanţi ai showbizului autohton şi-au exprimat dorinţa de a fi lăsaţi să depăşească momentul de cumpănă într-un mod cât mai discret, pentru protecţia familiei.

Şi toată această discreţie pe Facebook! Ce-i drept, mesajul lor este clar şi direct, fiind destinat în special presei avide de speculaţii.

Psihologul Lena Rusti spune că mesajul este unul premeditat, gândit, analizat şi plasat cu înţelepciune şi cu speranţa că va avea efectul scontat.

„Facebookul le-a oferit în acest fel şansa de a veni către public cu vestea, păstrându-şi în acelaşi timp intimitatea de care au nevoie pentru a trece peste acest moment“, explică Lena Rusti.

Acum că aţi aflat, vă spun şi eu…

Ideea cuplului Marin/Bănică nu este una orginală. Cu câteva luni înainte, şi cântăreaţa Jojo îşi informa prietenii virtuali despre despărţirea de tatăl copilului ei, Ionuţ Grama.

2 jpg jpeg

„Dragii mei prieteni, informaţia privind divorţul dintre mine şi Ionuţ este adevărată. Respectul şi prietenia mea pentru Ionuţ mă obligă să fac această menţiune astăzi, pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor referitoare la acest subiect. Respectul şi prietenia mea pentru voi, prietenii mei, m-au determinat să aduc aceste clarificări“, a scris Jojo pe pagina ei de Facebook. La data anunţului, în presă deja se aflase că viaţa de familia a lui Jojo nu mai era demult roz.

„Este un mesaj scris sub presiunea mediatică, prin care actriţa îşi explică hotărârea şi modul în care a luat decizia de a nu împărtăşi cu nimeni noutăţile din viaţa sa“, este de părere Lena Rusti.

Psihologul mai adaugă că anunţul lui Jojo cere respect şi discreţie.

Le datorau o explicaţie prietenilor

În august anul trecut, actriţa română cu valeităţi hollywoodiene Monica Bîrlădeanu anunţa, tot pe Facebook, despărţirea de omul de afaceri Bobby Păunescu.

2 jpg jpeg

„Deşi suntem absolut hotărâţi să lucrăm în continuare împreună, aşa cum am făcut-o şi până acum, prietenii voştri Monica şi Bobby nu mai formează, din păcate, un cuplu“, a scris Monica pe contul ei de Facebook.

Psihologul interpretează acest mesaj ca fiind unul „demn, simplu şi prin care se cere discreţie şi respect într-un mod elegant“.

Mesajul vrea să spună: „prietenii ar trebui să stie ce ni se întâmplă, măcar din când în când. Le datorăm o explicaţie“, încheie Lena Rusti.