9 trăsături comune ale oamenilor fericiţi

1 2 jpg jpeg

Însă, lăsând deoparte toţi aceşti factori, v-aţi întrebat vreodată ce au în comun oamenii cu adevărat fericiţi, a căror fericire nu este doar de suprafaţă? Iată doar câteva trăsături comune ale acestor oameni!

Se iubesc pentru ceea ce sunt

Aparent, acest lucru sună extrem de egoist, însă vorbim aici de persoanele care se simt confortabil în propria piele, care se acceptă aşa cum sunt din punct de vedere fizic şi psihic şi care acceptă cu entuziasm provocările vieţii, fie pozitive sau negative, acei oameni care sunt recunoscători pentru fiecare experienţă pe care o trăiesc.

Sunt fericiţi cu ei înşişi

Iar fericirea lor nu depinde de existenţa unei relaţii, deşi acest aspect reprezintă una dintre marile bucurii ale vieţii. Cu toate acestea, mulţi dintre noi avem impresia că fericirea noastră depinde de absenţa sau prezenţa unei persoane iubite.

Nimic mai adevărat! Fericirea stă în noi înşine, iar o relaţie de iubire nu este nimic altceva decât o ,,extensie'' extraordinară a sinelui nostru.

Acceptă provocări

Viaţa este o lecţie continuă, iar oamenii fericiţi sunt perfect conştienţi de acest lucru. Ei sunt deschişi provocărilor de tot felul, acceptă sugestii şi mai ales criticile, pe care le asimilează în mod constructiv şi nu defensiv.

NU se compară cu ceilalţi

Gelozia este un ucigaş. Cu toţii suntem capabili să realizăm orice ne propunem în timpul vieţii, iar puterea o putem găsi doar în noi înşine.

Astfel, gelozia şi comparaţiile atunci când vine vorba de succesul altora le putem canaliza sub formă de motivaţie în atingerea propriilor scopuri.

NU se victimizează

În general, oamenii fericiţi evită să se plângă, fie că e vorba de o despărţire, fie de pierderea jobului, pentru că aceste lucruri nu fac decât să-i întărească şi mai mult.

Trăiesc în prezent

Oricât de mult ne-ar plăcea să ne întoarcem în trecut sau să visăm la viitor, lucrurile se întâmplă în prezent, iar oamenii fericiţi conştientizează cel mai bine asta. În plus, aceste persoane profită de timpul prezent şi îl valorifică la capacitate maximă, ei fiind exemplul perfect al expresiei ,,Carpe Diem!'' (n.r. Trăieşte clipa!).

Au convingerea că totul se întâmplă cu un motiv

Această ,,trăsătură'' are mare legătură cu alegerea oamenilor de a nu se victimiza. Persoanele fericite ştiu că nimic nu este prea greu sau imposibil şi acceptă cu entuziasm ceea ce le oferă viaţa.

Fericirea nu depinde de bani

Nimeni nu neagă importanţa banilor şi rolul acestora în existenţa noastră. Drept urmare, mulţi dintre noi ne petrecem o mare parte a vieţii agrenaţi în activităţi care să ne ajute să-i obţinem.

În general, oamenii fericiţi nu lasă factorul material să le dicteze vieţile. În plus, aceste persoane sunt încă apte de a face alegeri riscante bazate pe ceea ce simt, nu consideră că banii sunt motivul unei vieţi nefericite şi, nu în ultimul rând, nu se plâng că au prea puţin.

Caută soluţii

Una dintre cele mai puternice trăsături a oamenilor cu adevărat fericiţi este faptul că acţionează întotdeauna pornind de la ideea potrivit căreia ,,schimbarea vine din interior'' şi a faptulul că simpla conştientizare a acestui lucru este o reuşită în sine.