5 modalităţi prin care poţi deveni mai fericit

2 jpg jpeg

1. Nu te compara cu alţii

O sursă a nefericirii noastre poate fi faptul că avem tendinţa să ne comparăm tot timpul cu alţii. De la modul în care îşi cresc alţii copiii, până la cum se îmbracă sau unde îşi petrec concediile. Acest comportament este unul cu un impact negativ aspura unei persoane. Va fi frustrată, nemulţumită, supărată. Cel mai bine este sa nu se mai uite în ograda vecinului, să încerce să-şi construiască viaţa după bunul său plac.

2. Fixează-ţi obiective realiste

Ca să nu te trezeşti la sfârşit de an că eşti deprimat şi nemulţumit, pentru că ţi se pare că n-ai realizat nimic în anul care a trecut, adoptă o metodă care te ajută. Fixează-ţi obiective pe care trebuie să le îndeplineşti. Stabileşte-ţi ţeluri pe care ştii că le poţi atinge, nu trebuie ca lista de rezoluţii să fie plină numai de obiective măreţe.

3. Învaţă să ierţi

Nu este bine să porţi ranchiună, să ai supărări cu cei din jurul tău, pentru că îţi va afecta starea de spirit. Iertarea te va face să te simţi împăcat cu tine. Nu-i ierta numai pe cei din jurul tău! Este la fel de important să te ierţi şi pe tine pentru greşelile pe care le faci, pentru că nimeni nu este perfect şi, până la urmă, greşelile te învaţă să nu mai faci acelaşi lucru în viitor. Sunt o experienţă din care ai de învăţat.

4. Nu-ţi pierde speranţa

Oricât de greu ţi-ar fi în unele momente, nu-ţi pierde speranţa! Trebuie să crezi în tine, ca să reuşeşti. Dacă ai un eşec, nu te demotiva, poţi încerca din nou. Perseverenţa este una dintre modalităţile cu care vei ajunge să-ţi atingi obiectivele.

5. Fă sport

Exerciţiile fizice te ajută să scapi de stres, să elimini energiile negative. În plus, sportul te ajută şi la menţinerea siluetei. Iar aspectul fizic contează enorm când vine vorba despre fericirea noastră. Persoanele obeze sunt mai lipsite de încredere în forţele proprii, au o stimă de sine scăzută. Însă prin sport, poţi să ai trupul dorit. Iar cine se simte bine în pielea lui este fericit.