5 metode de relaxare după o zi de muncă. VIDEO

1 2 jpg jpeg

Nu exista om care sa nu se planga macar o data ca este stresat din cauza programului prea incarcat de la serviciu, de faptul ca nu mai poate face fata problemelor de acasa, etc. In acest articol, ne-am gandit sa va dam cateva metode de relaxare.

Metode de relaxare după o zi de muncă: lumina difuză, mai liniştitoare

Chiar dacă în casă nu miroase şi nu arată exact ca la Spa poţi face mici modificări care să te ajute să te relaxezi mai uşor. Stinge luminile puternice şi lasă-le aprinse pe cele mai mici, precum veiozele.

Pentru ca atmosfera să fie completă... nu uita să aprinzi şi câteva lumânări parfumate. Lumina difuză, mirosul plăcut emanat de lumânări şi muzica preferată îţi vor calma treptat simţurile.

Mâncarea preferată, de ajutor

Deja te simţi foarte obosit şi nu mai ai chef de stat în bucătărie. Nu uita că organismul tău a fost pus la multe ,,încercări” pe parcursul zilei, de aceea nu-l priva şi de masa de seară.

Mai ales că în timpul zilei ai mâncat pe fugă, încearcă să găseşti puţin timp pentru a pregăti ceva rapid de mâncare, dar care să-ţi placă. Pont: supa sau salata de legume nu numai că se pregătesc rapid, ci sunt şi preparate uşoare, ca pentru masa de seară.

O baie caldă te relaxează

Nimic nu ,,topeşte” mai bine stresul –cel fizic, cât şi cel psihic - decât o baie lungă şi fierbinte. Pregăteşte apa, adaugă spumant şi încearcă să te relaxezi. Uită de grijile de peste zi, de dosarele care te aşteaptă pe birou. Pentru ca relaxarea să fie completă, adaugă pregătirile anterioare: lumânările parfumate, lumina difuză şi muzica preferată.

O alta metoda de relaxare după o zi de muncă este, bineinteles, fără televizor sau calculator:

Privitul la televizor pare să fie o variantă plăcută de petrecere a timpul liber după serviciu. În fapt, televizorul poate să te solicite şi mai mult.

Dacă vrei să te relaxezi stai departe de televizor sau de calculator. Oricum ai stat toată ziua în faţa ecranului de la calculator. Înlocuieşte televizorul şi calculatorul cu o carte bună şi un ceai aromat.

Meditaţie sau yoga, în funcţie de preferinţe

Pentru a te relaxa complet îţi recomandăm exerciţiile de meditaţie. Cu efect garantat! Exerciţiile te vor ajuta să-ţi relaxezi mintea şi să uiţi, preţ de câteva ore, de grijile legate de sarcinile de serviciu sau cele de acasă. La fel de eficiente sunt şi exerciţiile de yoga, care te pot ajuta să combaţi depresia, anxietatea sau hipertensiunea.