4 obiceiuri ale oamenilor care obţin mereu ceea ce îşi doresc

1 2 jpg jpeg

Cere ceea ce îţi doreşti

Trebuie să îţi repeţi de fiecare dată că oamenii de lângă noi, indiferent că este vorba despre membrii familiei sau despre colegii de serviciu, nu citesc gânduri.

De aceea, persoanele care au succes sunt cele care nu se tem să ceară ceea ce îşi doresc, să îşi exprime opiniile şi părerile. Este un semn de încredere, iar cei de lângă tine te vor vedea ca pe o persoană puternică.

Nu îţi fie niciodată teamă să îţi expui ideile. De asemenea, când îţi prezinţi idea, trebuie să dai dovadă de entuziasm, astfel încât ceilalţi să creadă în ea.

Ai grijă la cuvintele pe care le foloseşti

Comunicarea, atât verbală cât şi non-verbală, este foarte importantă în orice conversaţie. Oamenii puternici ştiu să folosească cuvinte care nu îi rănesc pe cei din jur, nu dau niciodată clipa unui atac personal. De asemenea, îi lasă şi pe ceilalţi să vorbească şi nu ridică niciodată tonul.

Ascultă cu atenţie

O altă caracteristică a oamenilor puternici este aceea că ştiu să asculte. Studii efectuate la Universitatea din Minnesota, SUA, au arătat că o persoană uită până la o treime din informaţiile pe care le-a aflat pe parcusul unei zile.

De aceea, este foarte important să asculţi ceea ce te interesează. Seara poţi face un rezumat al zilei ca să îţi reaminteşti ceea ce a fost cu adevărat important.

Cer ajutorul

Oamenii de succes nu evită să ceară ajutorul celor din jur atunci când au o problemă. De asemenea, pun întrebări de fiecare dată când nu ştiu ceva, astfel încât să înveţe mai multe lucruri. Nu trebuie să te temi că vei părea incompetent sau că este semn de slăbiciune.