3 obicieuri ale oamenilor inteligenţi

1 2 jpg jpeg

Oamenii inteligenţi sunt păsări de noapte Obişnuieşti să stai treaz până târziu? Ar putea fi un semn de inteligenţă. În urma mai multor cercetări, s-a ajuns la concluzia că oamenii care se culcă târziu, cărora li se mai spune şi păsări de noapte, obţin scoruri mai mari la testele IQ.

Preşedintele SUA, Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards şi Elvis Presley sunt cunoscuţi pentru activităţi nocturne. Dacă ai tendinţa de a merge la culcare destul de târziu, eşti cu siguranţă în rândul celor inteligenţi.

Nu ai ordine pe birou

Dacă ai tendinţa de a lăsa un pic de dezordine pe birou, există o veste bună pentru tine.

Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota, SUA, sugerează că biroul pe care este dezordine este semn de inteligenţă al posesorului acestuia. În cazul în care nu petreci prea mult timp curănd şi organizând totul în jurul tău, mintea ta este, evident, ocupată cu lucruri mai importante.

Studiul mai arată că un birou unde nu este ordine totală creează un mediu de lucru mai creativ.

Potrvit psihologului Kathleen Voh, citată de businessinsider.com, mediile de lucru dezordonate par să inspire ruperea de obişnuinţă, care poate produce perspective noi. Mediile disciplinate, în schimb, par să încurajeze convenţia, iar cei care le preferă sunt adepţi ai siguranţei.

Probabil ai auzit că persoanele care înjură au un vocabular limitat. Însă, pe de altă parte, se spune că persoanele care nu folosesc înjurături sunt cele care îşi limitează propriul lor vocabular, deoarece folosesc în mod intenţionat mai puţine cuvinte decât altele.

De fapt, există un studiu care arată că persoanele care au putut spune cele mai multe înjurături într-un minut, au obţinut un scor mai mare la un test de IQ. Studiul concluzioneaza că un vocabular bogat în cuvinte urâte este un semn al puterii retorice, mai degrabă decât încercarea de a ascunde deficite verbale.