3 obiceiuri toxice care te lasă fără prieteni

1 2 jpg jpeg

Gelozia exagerată

Aici vorbim nu doar de gelozia asupra partenerului, ci şi de gelozia pe succesul celor din jurul tău. Dacă îţi pare rău că prietena ta cea mai bună şi-a cumpărat o maşină sau că vecinul tău şi-a cumpărat mobilă nouă şi ai numai replici tăioase, precum "Ai văzut şi X ce maşină urâtă şi-a luat", acest lucru nu face decât să te pună într-o lumină negativă.

În loc să fii gelos pe succesul altora şi să iroseşti enegia, fă ceva pentru tine, ca tu să evoluezi.

Gândeşti negativ

Eşti genul de persoană care vede totul în negru şi este veşnic nemulţumită? Află că acest comportament nu este deloc productiv. Şi nici nu te face o persoană agreabilă în grupul de prieteni, dacă tot timpul le prezinţi scenarii negative şi te plângi de cele mai mici lucruri.

La fel de dăunătoare este şi victimizarea în exces, mereu sunt alţii de vină pentru eşecurile tale. La fel de toxic este şi dacă iei personal tot ceea ce spun cei din jurul tău.

Accese de furie

Dacă obişnuieşti să ai accese de furie, nu numai în cercul de prieteni, ci şi la serviciu sau în relaţia de cuplu, oamenilor le va fi din ce în ce mai greu să te suporte.

Nimănui nu îi plac persoanele vulcanice, care tună şi fulgeră din orice. De fiecare dată când simţi că iei foc, trage aer în piept şi respiră adânc.

Gândeşte-te şi la o vorbă din popor, care spune că vorba dulce, mult aduce. Vei obţine mult mai multe de la cei din jurul tău cu o abordare calmă şi cu o atitudine pozitivă.