Atenţie la riscurile antidepresivelor!

1 2 jpg jpeg

Ar putea reduce fertilitatea bărbaţilor

Un studiu englez arată că antidepresivele pot afecta negativ calitatea spermei, scăzându-le şansele bărbaţilor de a avea copii. Este vorba despre medicamentele care au ca substanţă activă paroxetinum, pastile care mai pot da tulburări de personalitate şi chiar tentative de suicid în rândul tinerilor.

Pot produce atacuri cerebrale

Conform unui studiu american, antidepresivele pot cauza atacuri cerebrale femeilor aflate la menopauză. În cadrul acestui studiu, au fost monitorizate timp de aproape şase ani 136.293 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani. Concluzia a fost că la femeile care iau frecvent antidepresive, riscul de a suferi un atac cerebral creşte cu 45%.

Ineficiente în depresiile uşoare

Medicamentele antidepresive nu sunt eficiente în cazul celor care suferă de forme uşoare de depresii, potrivit unui studiu american. Mai precis, este vorba despre acele pastile care conţin paroxetinum şi imipramina ca substanţe active.

Afectează viaţa sexuală

Antidepresivele pot avea ca efect secundar şi scpderea libidoului, în unele cazuri determinând chiar apariţia ejaculării precoce. De asemenea, pot scădea erecţia şi pot îngreuna obţinerea orgasmului la femei.