Cum să devii mai popular

1 shutterstock 133009784 jpg jpeg

Unele persoane sunt mereu în centrul atenţiei, iar altele, oricât s-ar chinui, nu reuşesc să se impună şi nici să capete încrederea celor din jur. Dacă eşti de părere că la acest ultim capitol mai ai şi tu ceva de „muncă”, află că există trucuri prin care-ţi poţi spori popularitatea.

Unii dintre noi îşi doresc popularitatea şi încearcă să facă totul pentru a ieşi în evidenţă. Se poate întâmpla ca în toată această încercare de a-i impresiona pe cei din jur, să devenim linguşitori şi parţial falşi, spunând lucruri doar pentru a-i mulţumi pe alţii şi deci, să ne pierdem din credibilitate. În plus, această mască nu ne reprezintă şi ne ascunde adevărata personalitate, iar cel mai probabil, cei din jur vor sesiza asta. Aşa că, nu încerca să forţezi anumite lucruri şi situaţii şi împrieteneşte-te doar cu persoane care ţi se potrivesc; acestea vor şti să te aprecieze.

Concentrează-te asupra lucrurilor pozitive

Toţi avem nevoie de atenţie, aşa că vorbind mereu despre problemele şi aşteptările tale, s-ar putea, ca în timp, să-i faci pe ceilalţi să te evite. Ca oameni, tindem să respectăm, în mod natural, acele persoane dispuse să-i asculte şi pe alţii. Şi încă ceva! Oricât de mare ar fi tentaţia, evită să-ţi povesteşti necazurile; în schimb, concentrează-te pe lucrurile pozitive din viaţa ta.

Fii tu însuţi

Evită să pretinzi a fi altcineva. Învaţă să fii mulţumit cu ceea ce eşti în momentul acela, pentru că doar astfel vei reuşi, prin originalitate, să atragi oameni în mod real şi, poate, şi pe termen lung. Dacă eşti de părere că există loc şi de mai bine, investeşte în tine, urmându-ţi hobby-urile şi pasiunile. Învaţă o limbă nouă sau ia cursuri de actorie; specialiştii sunt de părere că acestea te dezvoltă armonios şi îţi sporesc încrederea de sine.

Fii îndrăzneţ, acceptă invitaţii în diverse locuri sau ieşi cu colegii de muncă, după serviciu, pentru a te simţi ca parte a unui grup. Dacă te obişnuieşti cu asumarea unor riscuri sau situaţii noi, vei deschide calea unor noi începuturi.

Învaţă să ai încredere în tine

Nimeni nu este perfect, aşa că nu perfecţiunea este cheia popularităţii. Primul pas ar fi să-ţi recapeţi încrederea şi stima de sine şi să rezişti tentaţiei de a te izola; evită să îţi petreci majoritatea timpului gândindu-te la cum arăţi sau ce cred ceilalţi despre tine. Fii mândru de tine şi nu te teme să spui ce gândeşti.