Aceste culori sunt benefice pentru starea de bine!

1 shutterstock 397740385 jpg jpeg

Încă din timpuri străvechi, oamenii au crezut în beneficiile pe care culorile le pot aduce stării psihice. Cromoterapia, cu toate că nu este o ştiinţă validată medical, are numeroşi adepţi în toată lumea.

Cu toate că nu se poate spune că are putere vindecătoare, cromoterapia poate aduce alinare stării emoţionale. Primele mărturii ale folosirii culorilor în acest scop   datează din Antichitate, când se practica expunerea la diverse culori sau se foloseau creme şi substanţe colorate.   

Adepţii cromoterapiei susţin că fiecare culoare are corespondenţi pentru organe şi stări de spirit. Persoanele tratate prin cromoterapie fac adevărate băi de culoare, fiind expuse la lămpi cu halogen, care eliberează o anumită culoare în cantităţi controlate. Culoarea este fie aplicată asupra unei zone, fie asupra unor centre de energie. În multe ţări, cromoterapie este terapie alternativă recomandată în diverse dezechilibre sau tulburări şi, de asemenea, are aplicaţii şi în decoraţiunile interioare.

Iată ce beneficii au unele culori!

Roşul activează emoţiile, vigoarea şi determinarea. Pot miza pe culoarea roşie persoanele care vor să alunge anxietatea, tristeţea şi gândurile negre.

Galbenul stimulează activitatea intelectuală, alungă oboseala şi melancolia. Este cunoarea spontaneităţii şi a bucuriei de a trăi.

Verdele alungă insomnia şi nervozitatea, invită la comunicare şi la acţiuni sociale. Este remediu contra stresului, oboselii şi tulburărilor emoţionale.

Albastrul este o culoare potrivită pentru a deschide mintea şi pentru a stimula creativitatea. Induce relaxarea, fiind potrivit pentru un somn odihnitor. Este o culoare ideală pentru favorizarea concentrării.

Portocaliul este benefic pentru starea de bine, pentru creativitate şi comunicare. Această nuanţă este considerată şi un adevărat tonic sexual, fiind recomandată cuplurilor, deoarece se spune că ar stimula libidoul.     

Torcoazul este o culoare a siguranţei şi a purităţii. Este considerată una dintre cele mai liniştitoare culori.

Violetul reduce angoasele, fobia şi teama, alungă ura şi violenţa. Favorizează dezvoltarea intelectuală, energizează şi stimulează puterile ascunse ale creierului.