5 motive să te trezeşti dis de dimineaţă

1 alarm clock 2116007 1280 jpg jpeg

Personele matinale sunt mai productive şi mai fericite comparativ cu cele care se trezesc greu şi cărora dimineţile li se par o corvoadă. Dacă eşti mai activ în prima parte a zilei, te vei bucura de sănătate mai mult, atât fizic cât şi emoţional.

Vei fi mai fericit

Cercetătorii au descoperit că persoanele matinale au tendinţa de a fi mai fericite per total decât restul şi mai mulţumite de sine. Specialiştii spun că lumina din prima parte a zilei influenţează pozitiv starea de spirit, fiind corelată cu optimismul. Randamentul dat la locul de muncă este şi el mai ridicat, pentru că sarcinile cele mai solicitante trebuie îndeplinite, de regulă, în prima parte a zilei.

E posibil să cântăreşti mai puţin

Un studiu britanic din 2016, în care au fost analizate aproape 90.000 de persoane, a încercat să afle care sunt genele ce influenţează ceasul biologic al unui individ. S-a constatat că o persoană matinală are un indice corporal mai scăzut decât restul.

Trezitul devreme scade riscul apariţiei diabetului

Persoanele care se trezesc mai târziu au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de diabet sau de a dezvolta sindromul metabolic, ce creează rezistenţă la insulină şi poate duce la declanşarea bolilor cardiace, spre deosebire de cei cu un program matinal.

Vei avea un somn mai liniştit

Doar 20% din persoanele matinale suferă de insomnie, potrivit specialiştilor, spre deosebire de 40% din cele care merg la somn la ore înaintate. Totodată, e mult mai puţin probabil să suferi de depresie.

Ajungi...departe

S-a constatat că persoanele matinale au tendinţa să ia note mai bune la şcoală sau să ocupe funcţii mai bune. Sunt mai productive şi îşi gestionează mai bine problemele, fiind mai energice şi având mai mult entuziasm în realizarea sarcinilor cotidiene.

Foto: Pixabay