Obiceiurile proaste care pot afecta relaţia de cuplu

1 2 jpg jpeg

Obiceiurile proaste care pot afecta relaţia de cuplu. Iată care sunt acelea şi cum le poţi evita pentru că relaţia ta să fie salvată.

1. Bunele maniere sunt aruncate pe apă sâmbete

Sunt multe cupluri în care cei doi au renunţat să se mai salute când se văd şi nici nu mai folosesc “te rog” şi “mulţumesc”. La această conluzie a ajuns Christina Steinorth-Powell, un psihoterapeut specializat pe probleme de cuplu. Politeţea este o formă de respect cu ajutorul căreia relaţiile dintre oameni devin mai simple şi mai trainice. De aceea, mulţumiţi-i celui care să lângă voi că a făcut cafeaua de dimineaţă, că a pregătit micul dejun, că v-a călcat un tricou sau pentru că a dat cu aspiratorul. Aceste mici detalii ţin vie relaţia.

2. Obiceiurile proaste care pot afecta relaţia de cupluMicile obiceiuri enervante de zi cu zi şi efectele lor neplăcute

Nu există om care să nu aibă un obicei prost şi încă unul care să enerveze pe altcineva. Nu ducem gunoiul când coşul este plin, nu punem un alt sul de hârtie igienică când această se termină, nu închidem niciodată uşa la baie sau ne încuiem cu cheia când stăm cu orele în cadă, nu punem dopul la sticlă sau nu punem pachetul de unt la loc în frigider. E adevărat că sunt doar nişte obiceiuri, dar, aşa cum le-am învăţat, putem să şi dezvăţăm de ele. Însă, când le repetăm la infinit în cuplu, există marea posibilitate că ele să se contabilizeze undeva şi să ducă la distrugerea relaţiei.

3. Obiceiurile proaste care pot afecta relaţia de cuplu. Dacă eşti neserios, rişti să pierzi încrederea celui de lângă ţine Va aduceţi aminte de câte ori aţi întârziat să luaţi copilul de la şcoală, la petrecerea unui bun prieten sau chiar atunci când aţi fost chemaţi la masă, acasă, din pricina că nu va puteaţi hotărî cu ce să va îmbrăcaţi, aveaţi mai multe mailuri de verificat sau vorbeaţi la telefon cu cineva? “Să întârzii sau să nu îndeplineşţi micile comisioane casnice transmite un singur lucru: nu îţi pasă de nevoile şi sentimentele celuilalt”, afirmă Christina Steinorth-Powell. În cele din urmă, dacă cel cu care îţi împarţi viaţa nu se poate baza pe ţine, n-o să-ţi mai ceară nimic. Cel mai corect este să spui din timp şi să te justifici, dacă nu te poţi ţine de cuvânt. Dacă vrei că relaţia ta să funcţioneze este important că între ţine şi partenerul tău de viaţă să existe comunicare, în rest lucrurile vin de la sine.