Lucruri pe care cuplurile fericite le fac

Relațiile armonioase pe care le observăm la cuplurile fericite nu sunt întreținute de gesture mărețe de iubire, ci mai ales, de lucruri mici, care au un efect cumulat.

image

Anumite gesturi, favoruri și servicii, precum și unele conversații ar putea părea banale, dar acumularea lor are, de fapt, un impact uriaș asupra relației, este de părere Kristina Virro, psihoterapeut, citată de publicaţia online Best Life. Mai exact, ea spune că există lucruri mici pe care cuplurile fericite le fac şi care le întreţin relaţia. Și, ceea ce este foarte bine la aceste acțiuni, este că le poți integra cu ușurință în rutina relației tale.

Au momente de conexiune

Cel mai valoros lucru „mărunt” pe care îl fac cuplurile fericite este să creeze mici momente de conexiune. Ei au capacitatea de găsi clipe diferite pe parcursul zilei pentru a-și oferi atenție și susținere.

„Nu este ceva extraordinar, poate un sărut de bună-dimineața sau o îmbrățișare înainte de a pleca la serviciu”, explică psihoterapeuta Kristina Virro. Deși aceste gesturi pot părea lipsite de importanță, însă ele arată că te gândești la cealaltă persoană într-un mod care îi arată că este important și contează pentru tine.

Seara, de exemplu, în cuplurile fericite pot exista momente în care se discută despre cum a fost ziua fiecăruia dintre ei.

Să întrebi „cum ţi-a fost ziua” presupune, în relațiile lungi, un efort conștient, dar care poate însemna foarte mult.  

Dacă nu locuiești cu partenerul, o modalitate excelentă de a crea conectare este să profiți de momentele libere din timpul zilei pentru a-i trimite un mesaj sau pentru a suna.

Ştiu să asculte

A fi un ascultător activ contează în atingerea fericirii în cuplu. Acest lucru presupune că, atunci când ești cu partenerul tău, fie că vorbești despre ceva banal sau despre ceva foarte important, este nevoie să-i acorzi atenția ta totală, punând întrebări și oferind sfaturi și sugestii dacă îți sunt cerute.

Foarte important, reține că ascultarea activă include, de asemenea, şi validarea emoţiilor celuilalt, de exemplu, atunci când trece printr-un moment dificil.

Vezi şi: Femeile sunt atrase de bărbaţii cu această trăsătură!

Arată gesturi de afecțiune

Potrivit psihoterapeuților, cuplurile fericite își acordă reciproc atenție și afecțiune prin mici gesturi de iubire care depășesc granița dormitorului. Este ceva firesc pentru ei să se țină de mână, să se atingă pe spate, să-și treacă mâna prin părul celuilalt, arătând în acest mod familiariate, confortul pe care îl au unul cu altul, dar și afecțiune.

Un astfel de comportament este important pentru că atingerea fizică este un limbaj comun al iubirii și apropierii, de aceea chiar și cele mai mici atingeri pot avea impact pozitiv.  

Arată recunoștință și apreciere

Cuplurile fericite nu se consideră îndreptățite să primească, ci apreciază ceea ce primesc de la ceilalți. Gesturi precum spălatul vaselor, făcutul cumpărăturilor, condusul ore lungi pentru o vacanță împreună, sunt valorizate și apreciate în cuplurile reușite și moduri de a-și manifesta recunoștința pentru contribuția pe care o are celălalt în relație. În acest mod, se creează și se menține o cultură a iubirii în casa ta și între voi.

Vezi şi: Acestea sunt zodiile care se îndrăgostesc la prima vedere! Te numeri printre ele?

Sunt sursa unor mici bucurii

Să știi că poți face mici bucurii celuilalt este o mare oportunitate exploatată din plin de cuplurile fericite. O cafea mai specială, un nou gadget pe care și-l dorește sau, pur și simplu, un paha cu vin într-o seară în care nu sărbătoriți nimic, sunt gesturi care întrețin starea de bine în relație, sudează încrederea și îi fac pe parteneri să se simtă răsfățați și iubiți.