Metode bio de a scăpa de transpiraţie

1 2 jpg jpeg

Mirosul neplăcut al acesteia este dat de contactul transpiraţiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia.

Însă tot mai multe studii au arătat că aluminiul şi parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul apariţiei unor boli precum cancerul de sân. De aceea, este bine să ştii că poţi miza pe metodele bio contra transpiraţie, care nu au efecte secundare neplăcute.

Iată, aşadar, câteva soluţii bio pentru a scăpa de transpiraţie!

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - salvia

Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficientă în combaterea transpiraţiei. Administrate intern, remediile pe bază de salvie pot reduce la jumătate transpiraţia excesivă.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile (timp de 7 zile consecutiv). De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - coaja de stejar

Folosite extern, remediile din coajă de stejar sunt de ajutor în transpiraţia excesivă. Se face un macerat din coajă de stejar din 300 g de plantă la un litru de apă. Amestecul se lasă la macerat cel mult 14 ore, după care se adaugă în apa de baie, în care se stă o jumătate de oră.

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - oţet de mere

Un truc la-ndemână pentru normalizarea pH-ului axilar constă în tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Pentru rezultate şi mai bune, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - suc de lămâie

Un alt remediu bio eficace contra mirosului neplăcut de transpiraţie este sucul de lămâie. Acest fruct conţine substanţe active care anihilează aceste mirosuri. În fiecare dimineaţă, înmoaie o compresă în suc de lămâie şi ţine-o la subraţ câteva secunde. Atenţie! Nu folosi acest remediu dacă ai iritaţii pe piele la acest nivel.

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - piatra de alaun

Cristal mineral cu proprietăţi deodorizante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană, putând fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată.

Avantajul acestei pietre este că împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariţia mirosurilor neplăcute. Nu are parfum, de aceea poate fi folosită chiar şi de persoanele cu pielea sensibilă.

Metode bio de a scăpa de transpiraţie - bicarbonat de sodiu

Conferă o senzaţie răcoritoare şi poate fi aplicat imediat după duş în zonele unde transpirăm mai mult. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează mirosul neplăcut produs de transpiraţie.

Metode pentru a scăpa de transpiraţie - sfaturi pentru temperarea transpiraţiei în exces

- evită pe cât posibil cafeaua şi băuturile care conţin cafeină; - renunţă la alimentele picante; - preferă sucurile naturale, în favoarea celor acidulate; - încearcă să prepari hrana cât mai sănătos şi evită produsele din comerţ semipreparate; - umple frigiderul cu salate şi multe verdeţuri, au proprietăţi dezodorizante; - alege fructele pentru poftele de „ceva dulce“ şi uită de prăjituri şi de dulciuri bogate în E-uri „magici“; - fă duşuri de două ori pe zi. Ideale sunt duşurile alternative, cu apă rece şi caldă, deoarece îmbunătăţesc circulaţia sangvină; - elimină părul în exces, deoarece menţine mirosul neplăcut; - evită să porţi haine din materiale sintetice şi preferă-le pe cele din bumbac, cu o textură vaporoasă.

Astfel, poţi scăpa de toxinele din corp, care asociate cu transpiraţia pot da un miros neplăcut pentru tine şi pentru cei din jurul tău.