Iată roşia care învinge cancerul

1 2 jpg jpeg

Super-roşia, sau roşia Moruno, a fost obţinută de cercetătorii spanioli prin încurcişarea a 2.000 de varietăţi de tomate.

După doi ani de teste, experţii au reuşit să obţină o roşie ce conţine o cantitate dublă de licopen. Această substanţă îi dă o culoare mai intensă şi o face de două ori mai eficientă în lupta cu cancerul.

De asemenea, roşia Moruno are cantităţi mai mari de vitamina C decât roşia obişnuită şi chiar decât portocala. Pe lângă aceste avantaje, super-roşia are un gust deosebit de bun şi este foarte zemoasă. Roşiile Moruno conţin în mod natural cantităţi sporite de licopen.

Licopenul este mult mai uşor absorbit în vasele de sânge dacă roşiile sunt preparate într-un anumit tip de ulei, cum ar fi uleiul de măsline.

Super-roşia obţinută de cercetătorii spanioli mai prezintă şi avantajul că se poate păstra o perioadă mai îndelungată decât roşia obişnuită fără să se strice.