Cele mai bune vitamine şi măşti cosmetice pentru stimularea creşterii părului

1 clicksanatate 1 1 1 jpg jpeg

Vrei să-ţi îmbunătăţeşti aspectul podoabei capilare prin tratamente cu vitamine şi măşti cosmetice pentru păr? Află în acest articol care sunt cele mai bune vitamine şi ingrediente recomandate pentru combaterea căderii părului şi stimularea creşterii acestuia.

Prin aportul de vitamine în şampoane, balsamuri şi măşti cosmetice pentru păr se poate vindeca alopecia sau căderea părului la femei. Este destul de simplu să adaugi vitamine în produsele de îngrijire a părului, pentru a-l hrăni şi a-l proteja de factorii externi. Cei mai importanţi nutrienţi pentru păr, din care fac parte şi vitaminele, sunt: 

Colagenul promovează creşterea părului

* Vitaminele A, C, D au acţiune antioxidantă şi menţin sănătatea pielii capului

* Acidul folic oferă un plus de volum şi strălucire părului

Niacina îmbunătăţeşte microcirculaţia la nivelul scalpului

Vitamina B12 stimulează oxigenarea scalpului 

Mineralele şi oligoelementele (ex. seleniu, zinc, fier, sulf, siliciul) ajută la regenerarea părului şi menţinerea sănătăţii acestuia.  

Pentru a avea părul frumos, contează şi consolidarea sistemului imunitar. Pentru asta sunt indicate suplimentele de zinc şi alte minerale. Prin aportul de gluconat de zinc se creşte imunitatea şi se stimulează creşterea firelor de păr. De asemenea, siliciul este un mineral care previne căderea părului şi creşte rezistenţa acestuia. Siliciul ajută şi la creşterea frumoasă a părului. 

Pentru a îmbunătăţi aspectul podoabei capilare, se pot folosi măşti pentru creşterea părului care au ingrediente naturale, cu proprietăţi deosebite pentru combaterea căderii acestuia. 

2 clicksanatate 2 1 jpg jpeg

Mierea este bogată în vitamine, antioxidanţi, enzime şi minerale şi ajută în lupta împotriva căderii părului. Pentru asta, se poate face un tratament foarte simplu, respectiv o mască cosmetică din miere diluată în apă. Acest tratament combate mătreaţa şi pierderea părului. Amestecul din miere şi gălbenuş de ou oferă o serie de nutrienţi părului şi ajută la creşterea rezistenţei acestuia. Pentru prevenirea căderii părului, ajută şi masca realizată din miere, gălbenuş de ou şi scorţişoară. 

Un tratament care a devenit popular în ziua de azi este cel cu ardei roşu iute, care stimulează creşterea părului şi ajută la îmbunătăţirea rezistenţei firelor de păr. Se poate folosi ardei iute, dar în cantitate mică, acesta este bun în caz de alopecie. Ardeiul iute intensifică microcirculaţia sângelui de la nivelul foliculilor de păr şi astfel creşte rezistenţa acestora. Masca pentru păr se realizează din ardei iute, iaurt, gălbenuş de ou, infuzii de plante medicinale (ex. salvie, urzică, muşeţel, cimbrişor, frunze de brusture, sunătoare), zeamă de lămâie, miere. 

3 clicksanatate 3 2 jpg jpeg

Masca din avocado pentru păr este bogată în nutrienţi şi ajută la creşterea părului. Avocado este o sursă de ingrediente active, care hrănesc părului şi anume:

* O gamă foarte variată de vitamine (A, B, C, D, E, K), biotină şi acid folic

Aminoacizi, substanţe flavonoide, fitosteroli şi fitochimicale

Magneziu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier

Acid oleic şi lipolenic, carotenoide, luteină, zeaxantină. 

Avocado oferă multe beneficii scalpului, combate mătreaţa, hidratează şi menţine sănătatea acestuia. Prin aplicarea acestui tratament se hrăneşte părul, se combate căderea acestuia şi se îmbunătăţeşte aspectul podoabei capilare. Recomandat este să se combine avocado cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Această mască se aplică pe scalp şi apoi se lasă să acţioneze jumătate de oră. La final se clăteşte părul cu apă caldă. 

Pentru părul deteriorat se recomandă o mască realizată din următoarele ingrediente: 3 linguri ulei de măsline extravirgin, pulpa de la un avocado, un gălbenuş de ou, o cană de iaurt şi o linguriţă de miere. Se amestecă foarte bine toate aceste ingrediente, iar masca se aplică pe scalp, masând uşor pielea timp de o jumătate de oră, apoi se clăteşte părul cu apă caldă.  

Creşterea părului este stimulată şi de uleiurile vegetale, care se pot adăuga în balsamul de păr. Cele mai eficiente sunt: 

* Uleiul de lavandă, uleiul de rozmarin, uleiul de busuioc

* Uleiul de măsline, uleiul de susan, uleiul de germeni de grâu

* Uleiul de ricin şi uleiul de Neroli. 

Toate aceste tratamente sunt eficiente pentru păr şi se pot face uşor acasă.