„Sunt nevoită să fac o extracţie de molar de minte şi sunt in perioada în care alăptez. Ce anestezie mi se poate face fără a afecta copilul şi pentru a nu-l înţărca? Am auzit că trebuie să evit adrenalina. Ce efecte poate avea asupra bebeluşului. La cât timp după anestezie pot relua alăptarea?” - Ionela C., Bucureşti.

„Cele mai multe studii de specialitate susţin că anestezia dentară nu afectează în niciun fel alăptarea. Substanţele anestezice folosite în stomatologie acţionează doar la nivel local, iar cantităţile care pătrund în sânge, implicit în laptele matern, sunt nesemnificative.

Adrenalina este doar un adjuvant care se introduce în anestezicele dentare, având rolul de a produce o vasoconstricţie locală, pentru ca substanţa anestezică să rămână la locul dorit pentru un timp mai lung.

Multe anestezii nu conţin adrenalină, iar eficienţa lor este totuşi bună. Cu toate acestea, subliniez că nici adrenalina nu ar trebui să producă probleme deosebite în ceea ce priveşte alăptarea.

În orice caz, nu uitaţi să menţionaţi că alăptaţi medicului chirurg care vă va efectua extracţia. Cu siguranţă acesta va şti să aleagă cea mai potrivită anestezie şi să vă dea recomandările adecvate pe care să le urmaţi după efectuarea extracţiei.”

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicină dentară

Găseşti mai multe despre măsurile recomandate după efectuarea unei extracţii AICI