„Am citit că mesele după ora 18 nu sunt indicate celor care doresc să slăbească. Eu sunt obişnuită să iau cina pe la ora 21.00 şi aş vrea să nu renunţ definitiv la acest obicei. Ce aş putea mânca?” – Liana Stancu, Iaşi

Cristina Spiroiu, nutriţionist

Caloriile din alimentele consumate în timpul zilei au şanse mai mari de a nu se depune, pe când cele consumate seara se vor depozita sub formă de grăsime.

Obiceiul de a mânca târziu ar putea fi singurul responsabil de kilogramele în plus. Dacă nu vreţi să renunţaţi la această masă, puteţi consuma salate sau peşte, brânzeturi slabe, cu puţină pâine sau cartofi.

Porţia trebuie să fie mică, iar alimentele pregătite astfel încât să fie uşor de digerat.

Sunt de evitate grăsimile, prăjelile şi tocăturile. La desert, aveţi voie cel mult un fruct.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai bună oră pentru cină