Care este cheia plăcerii feminine

1 shutterstock 227457016 jpg jpeg

Orgasmul este un subiect din sfera plăcerii sexuale deosebit de controversat. În plus, cercetătorii complică lucrurile afirmând că, de fapt, orgasmul vaginal nu există.

Oamenii de ştiinţă susţin că orgasmul vaginal sau cel prin stimularea punctului G nu există. În schimb, termenul umbrelă „orgasm feminin” este cel care ar trebui folosit, scrie publicaţia „Daily Mail”.   

Dintotdeuna s-a crezut că femeile pot ajunge la orgasm ca urmare a penetrării vaginale şi că orgasmele prin stimularea punctului G, vaginală sau clitoridiană sunt tipuri diferite de orgasm. Însă conform publicaţiei „Clinical Anatomy” (Anatomia Clinică n.r.), majoritatea femeilor nu au orgasm în timpul sexului cu penetrare şi, prin urmare, femeilor le-au fost atribuite nişte probleme sexuale bazate pe ceva ce nu există: orgasmul vaginal.   

Potrivit cercetătorilor, cheia tuturor orgasmelor feminine este clitorisul, cea mai erogenă zonă a trupului femeii: toate femeile ar putea avea orgasm dacă acesta, alături de celelalte organe feminine erectile, ar fi stimulate eficient.

Organele feminine erectile includ clitorisul, bulbii clitoridieni vestibulari – care se găsesc sub labiile mici, şi corpusculii tractili. Pe lângă acestea, mai avem labiile mici şi ţesuturile spongioase ale uretrei.   „Ejacularea masculină nu trebuie să însemne sfârşitul actului sexual pentru femei. 

Atingerile şi săruturile pot continua, iar sexul fără penetrare poate fi de ajuns pentru a-i produce unei femei orgasmul”, precizează doctorul sexolog Vicenzo Puppo.   

Studiul publicat în „Clinical Anatomy”, precedă un alt studiu al americanilor publicat la începutul anului, potrivit căruia mărimea clitorisului unei femei influenţează abilitatea acesteia de a avea orgasm. La începutul anului, o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite susţineau că în cazul femeilor care au probleme în a ajunge la orgasm, clitorisul este mai mic şi localizat mai departe de intrarea în vagin. Aceştia afirmau la acel moment că studiile lor ar putea însemna punerea la punct a unor tratamente contra anorgasmiei.   

Cercetătorii a folosit un RMN pentru a scana zona pelviană a 30 de femei a căror medie de vârstă era 32 de ani. Zece din femei au declarat că nu au avut niciodată orgasm şi, în urma investigaţiilor, s-a descoperit că acestea aveau clitorisul mai mic şi situat mai departe de vagin. Astfel, cercetătorii au concluzionat că, deşi orgasmul este complex, mărimea clitorisului ar putea avea o influenţă extrem de mare asupra plăcerii feminine.