Natura ne-a pus la dispoziţie absolut tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de sănătate, astfel că două dintre cele mai preţioase averi sunt uleiul de măsline şi lămâia.

Atât în industria cosmetică cât şi în domeniul culinar ambele produse sunt extrem de utile şi pot fi folosite atât pe plan local, intern cât şi extern.

Secretul este să le combini în părţi egale şi să le foloseşti ori de câte ori ai ocazia, şi iată de ce probleme te scapă această combinaţe minunată.

Pentru o digestie normală

Una dintre cele mai grave probleme cu care te poţi confrunta este contipaţia, astfel la nivelul colonului se produc anumite dezechilibre ce îţi pot pune sănătatea în pericol.

Însă celebra combinaţie de ulei de măsline şi sucul de lămâie ajută la lubrifierea mucoasei digestive şi la activarea vezicii urinare, astfel că este favorizat procesul de defecaţie, sprijinită digestia şi digerarea rapidă şi corespunzătoare a alimentelor ingerate.

Află ce remedii naturiste sunt pentru unghiile fragile AICI

Are grijă de inima ta

Datorită acizilor graşi ce se regăsesc în uleiul de măsline, este îmbunătăţită circulaţia sangvină şi protejate arterele astfel încât să se prevină orice fel de afecţiune la nivelul aparatului cardiovascular mai ales.

În plus, te protejează de fluctuaţiile colesterolului astfe încât să îl menţină în parametri optimi.

Bogat în vitamine şi minerale se completează excelent cu beneficiie oferite de lămâie astfel ă imunitatea ta va avea de câştigat.

Remediu cosmetic pentru păr, unghii, piele


Un alt aspect favorabil al acestei combinaţii minunate este acela că îţi va proteja ficatul şi vezica biliară, ajutând la eliminarea mai facilă a toxinelor, în timp ce vor avea grijă şi de frumuseţea ta fizică. datrită proprietăţilor antiseptice, astringente ai la îndemână unul dintre cele mai bune trucuri pentru a-ţi menţine unghiile puternice, piela hidratată şi scalpul echilibrat şi sănătos, fără mătreaţă.

Nu o să te mai preocupe fragilitatea unghiilor dacă alegi să ţii unghiile în amestecul încălzit de ulei de măsline cu zeama de lămâie 10 minute de două ori e săptămână până la remedierea lor.