Sucul extras din cartofi reprezintă un remediu natural valoros, cea mai cunoscută proprietate fiind cea de calmant digestiv. Aciditatea stomacală, gazele şi durerile provocate de ulcer sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Sucul din cartofi proaspeţi conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B şi K, proteine, fosfor, amidon, potasiu, magneziu şi carotenoizi. De fapt, doar un singur cartof poate asigura necesarul zilnic de vitamina C şi vitamina B6, precum şi 18% din necesarul zilnic de fier şi niacină.

Iată doar câteva dintre beneficiile nebănuite ale sucului de cartof:

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: un excelent antiinflamator

Sucul de cartofi are excelente proprietăţi antiinflamatoare, fiind util în atenuarea simptomelor artritei şi altor boli inflamatoare; de asemenea, sucul de cartofi stimulează circulaţia sangvină.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: este alcalin

Sucul de cartof este acţiune alcalină asupra organismului, prevenind afecţiunile cardiovasculare şi chiar cancerul.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: tratează acneea

Sucul de cartofi reprezintă un remediu excelent pentru tratatea acneei şi a diferitelor eczeme.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: te ajută să slăbeşti

Sucul de cartof scade nivelul zahărului din sânge, astfel că te poate ajuta în curele de slăbire - bea un pahar din acest suc în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol şi seara, cu 2-3 ore înainte de culcare.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: reduce colesterolul

Sucul de cartof are puternice proprietăţi detoxifiante, scade nivelul zahărului din sânge şi elimină, astfel, colesterolul depus pe artere.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cartof: afecţiuni hepatice şi renale

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că acest suc stimulează organismul în lupta contra afecţiunilor hepatice, renale, diabetului, reumatismului şi a bolilor cardiovasculare. Acest lucru se datorează conţinutului mare de vitamina C din compoziţia sucului, care fereşte organismul împotriva radicalilor liberi.