Beneficiile miraculoase ale ghimbirului

2 jpg jpeg

Ghimbirul calmează durerile abdominale

Consumat sub formă de ceai, ghimbirul îndepărtează durerile abdominale şi elimină toxinele. O cană de ceai de ghimbir băută în fiecare dimineaţă este ideală pentru un sistem digestiv sănătos. Stimulează secreţia de acid gastric, facilitând astfel procesul de digerare a alimentelor.

Pentru a scăpa de durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze poţi consuma, după fiecare masă, 1 linguriţă de miere amestecată cu una de ghimbir ras.

Ghimbirul te scapă de răceală

Din o rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă şi fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, prepari un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, a vomei sau a tusei, inducând şi o senzaţie puternică de încălzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant. Atunci când febra nu cedează, fierbeţi 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă şi spălaţi tot corpul cu zeama rezultată.

Dacă tusea nu vrea să vă lase în pace, stoarceţi o rădăcină de ghimbir şi amestecaţi sucul cu puţină miere şi 250 ml apă fierbinte. Beţi câte 1-2 căni pe zi. Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal pentru inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.

Citeşte şi:

VIDEO: Ghimbirul poate veni de hac cancerului

Ghimbirul, un aliat de nădejde în cura de slăbire

Ghimbirul ameliorează astmul

Condimentul cu diverse utilizări, de la sosuri, supe, prăjituri, până la parfumuri şi cosmetice, ghimbirul este cunoscut ca antiastmatic de peste 3.000 ani. Astmul se mai poate trata cu rădăcină de ghimbir care eliberează plămânul de secreţii (0.5-1.5 g de praf de rădăcină de ghimbir - îl poţi procura şi din magzinele naturiste), luat de 3 ori pe zi, înainte de masă. Remediul înlătură şi durerile de cap, greţurile şi senzaţia de vomă.