Pe lângă faptul că îndepărtează pielea moartă, baia de picioare este relaxantă, având efecte benefice asupra întregului organism. Când picioarele sunt în apă fierbinte, fluxul de sânge creşte, muşchii tensionaţi se relaxează, iar beneficiile un se opresc aici.

Muşeţelul catifelează

Baia cu muşeţel hrăneşte şi catifelează pielea tălpilor şi a picioarelor, care adesea este uitată. Amestecă 2 linguri de miere şi cu 1 lingură de flori de muşeţel într-un castron cu apă caldă. Înmoaie picioarele în apă 5-10 minute, spală-le, şterge-le şi apoi încalţă-le cu şosete.

Băi cu argilă

Argila are capacitatea de a combate senzaţia incomodă de mâncărime şi durerea, care apar după ce ai stat mult timp în picioare, ai mers mult pe jos sau ai purtat tocuri înalte. Într-un lighean umplut cu apă caldă, toarnă 2-3 linguri de argilă, amestecă şi înmoaie picioarele 10-15 minute. După ce timpul s-a scurs, spală-le bine şi uscă-le cu un prosop.

Castanul şi arnica tratează edemele

Dacă ai piciorele umflate, această baie este perfectă pentru tine. Adaugă 1 lingură de seminţe de castan şi una de flori de arnică într-un castron cu apă caldă. Pregăteşte un al doilea bol cu apă rece şi schimbă în repetate rânduri picioarele de la unul la altul, timp de 10-15 minute.

Citeşte şi: Ce nu ştiai că poţi trata cu castane


Salvia şi stejarul alungă mirosurile neplăcute

Picioarele transpiră de obicei dacă stau multe ore în pantofi închişi, iar pentru a elimina mirosurile neplăcute, poti încerca următoarea baie! Toarnă 5 căni de apă clocotită într-un castron şi adaugă o mână de frunze de salvie şi scoarţă de stejar. Aşteaptă 10 minute, apoi filtrează-le şi toarnă-le într-un lighean umplut cu apă caldă. Odihneşte-ţi picioarele în această baie 15 minute.

Eucaliptul şi menta au efect relaxant

Pentru a ameliora durerile de picioare şi tălpi, încearcă baia cu eucalipt şi mentă. Adaugă 5 picături de ulei de eucalipt şi 5 de mentă într-un lighean umplut cu apă caldă. Ţine picioarele 15 minute, apoi întinde-te şi pune picioarele pe o pernă, astfe încât să fie poziţionate mai sus decât corpul.

Sarea de mare, calmant natural

Această baie atenuează durerile după o zi lungă de mers pe tocuri sau stat mult în picioare. Pune 2 linguri de sare de mare într-un recipient plin cu apă caldă. Înmoaie picioarele 10 minute, timp în care le poţi face masaj şi poţi îndepărta pielea moartă. La final, aplică o cremă hidratantă.

Info

Dacă ai o rană la picior, încearcă sare grunjoasă! Aceasta dezinfectează şi curăţă locul în profunzime.