Aţi răcit?Trataţi-vă cu ceai de soc şi usturoi!

1 2 jpg jpeg

În tratamentul răcelii şi gripei, ca, de altfel, în tratamentul oricărei boli, trebuie să acordaţi o mare atenţie alimentaţiei. Corpul îşi structurează permanent ţesuturile pe baza a ceea ce primeşte din hrană şi de aceea este recomandat să-i oferiţi doar alimente sănătoase, proaspete, multe crudităţi, în concordanţă cu tipul dumneavoastră constituţional.

În nici un caz nu alergaţi la dulăpiorul cu medicamente. Eliminarea doar a simptomelor bolii, şi nu a bolii înseşi, determină oprirea procesului de curăţire a focarului care întreţine boala, dar organismul rămâne bolnav, dacă sunt menţinute obiceiurile nesănătoase.

De exemplu, oprirea brutală a febrei şi a transpiraţiei (care sunt modalităţi naturale de eliminare a toxinelor), prin medicamente antifebrile şi antiinflamatoare, duce la acumularea toxinelor în sânge, atrăgând după sine un întreg cortegiu de boli şi suferinţe.

De asemenea, abuzul de antibiotice duce la intoxicaţii, iar intoxicaţiile, prin focarele pe care le generează şi prin slăbirea sistemului imunitar, duc la infecţii şi mai grave şi cu microorganisme mai rezistente. Scăderea capacităţii de apărare a organismului este o expresie directă a acestor medicamente.

Vindecarea autentică se adresează cauzelor profunde ale bolii, iar medicina naturală este aceea care foloseşte metode ce stimulează procesele naturale, fiziologice de vindecare.

Trei idei salvatoare

Aperitiv din ghimbir

Ghimbirul e indicat în cazurile de răceală şi gripă, datorită acţiunii lui antifebrile şi antiinflamatoare. Iată reţeta pentru un aperitiv din ghimbir: se amestecă o rădăcină de ghimbir proaspăt rasă, sucul de la o lămâie şi 2-3 linguri de miere. Se ia o linguriţă, de 3 ori pe zi, după masă sau în timpul mesei. Preparatul se păstrează la rece, într-un borcan închis, timp de 7-10 zile.

Consumaţi legume picante

Legumele picante, precum ceapa, usturoiul, hreanul sau ridichea neagră, conţin uleiuri volatile care acţionează ca un antibiotic natural. Îmbunătăţesc digestia şi circulaţia sângelui. Dacă printre simptomele de răceală se numără şi febra, beţi ceaiuri de muşeţel, coada şoricelului, soc sau ghimbir. Scad febra, prin gustul lor amar şi prin stimularea transpiraţiei.

Ceai de nucă şi ceapă

Se pun la fiert 4 nuci sparte, cu tot cu coajă, şi o ceapă mare tăiată în patru bucăţi, de asemenea cu coajă. Se lasă să fiarbă 10 minute. Se bea potrivit de cald, cu înghiţituri mici, îndulcit cu miere. Este indicat în cazurile de tuse uscată iritativă, tuse convulsivă, laringită, traheită sau bronşită.