Aşa tratezi răul de mare!

1 2 jpg jpeg

Cea mai bună modalitate prin care să te fereşte de anumite neplăceri mai ales în vacanţă este să recunoşti că ai o problemă. Recunoaşterea este primul pas către vindecare.

Iată care sunt modalităţile la care poţi apela pentru a scăpa de răul de mare:

Păcăleşte-te!

Repetă în gândul tău..„nu am rău de mare”, mai ales înainte de a te urca pe o barcă şi a pleca în larg. Gândeşte-te că eşti pe uscat şi apa este doar pănâ la gleznele tale. Nu te uita pe lângă barcă pentru a nu vedea cât de adâncă este apa şi ocupă locul din mijloc al bărcii. În felul acesta nu vei simţi chiar atât de rău mişcările bărcii.

Adu-ţi aminte că pe o barcă singurul lucru staţionar este orizontul, aşa că uită-ţe mereu la linia orizontului şi repetă în gând că nu ai rău de mare şi concentrează-te pe respiraţie.

De multe ori această senzaţie este înfluenţată de un anumit miros, fie că este vorba despre un parfum pe care nu îl tolerezi, fie de mirosul de baltă. Încearcă să te aşezi într-un loc unde să nu mai simţi mirosul şi să te concentrezi pe respiraţie.

Ţine cont şi de faptul că răul de mare este la fel de contagios precum gripa, evită să stai cu alte persoane care şi ele se confruntă cu această afecţiune.

Ai grijă la alimentaţie

Dacă vei exagera cu alimentele consumate înainte de a te plimba cu barca există riscul să resimţi mult mai intens răul de mare. Valurile puternice ce vor lovi ambarcaţiunea vor ajuta la crearea unui vârtej în stomac şi apoi inevitabil te vei confrunta cu ameţeli şi vărsături. Din aceiaşi categori fac parte şi mâncărurile grase, alcool şi dulciurile.

Mestecă o gumă, astfel îţi vei îndrepta atenţia asupra acestui proces şi nu te va atinge atât de mult răul de mişcare.

Află cum poţi trata răul de maşină AICI

Bea zeamă de lămâie

Atunci când bei zeama de la lămâie, stomacul se contractă şi în felul acesta nu vei mai fi afectat de senzaţia de rău de mare.

O altă variantă este să consumi ghimbir, atât în stare naturală cât şi sub formă de ceai, este foarte important ca tu să crezi în tratamentele naturiste la care apelezi.

În cantităţi mici poţi consuma şi suc de morcovi, caise, citrice, prune, pătrunjel sau salvie. Aceste plante te vor ajuta împotriva răului de mare.

Nu uita de aromaterapie

Tot ce ai nevoie este de un vaporizator de apă pe care să îl umpli cu apă distilată şi în care să adaugi la un litru de apă câte două picături de ulei de lămâie, cedru, mărar, lavandă şi câteva pcături de mentă.

Pulverizează-ţi constant faţa cu acest amestec. Nu evita nici brăţările aplicate pe încheieturile mâiilor, acestea acţionează pe bază de magnet exercitând o anumită presiune pe zona aplicată, soluţie bună de încercat.

Apelează la apă cu gheaţă

Alege să îţi ţii picioarele în apă cu gheaţă câteva secunde apoi să le ţii la soare şi tot aşa, în felul acesta organismul se va concebtra pe fluctuaţiile de căldură şi vei uita de răul de mare.

O altă soluţie ar fi să îţi cureţi urechile în mod regulat, ceara care se acumulează în interiorul urechilor sunt adesea principala cauză a apariţiei răului de mare