Poţi găsi cele 5 diferențe în doar 15 secunde? Atunci ai o atenţie excelentă!

De mici am fost provocați cu imagini în care trebuia să găsim toate diferențele. Deși, suntem familiarizați cu astfel de provocări, nu întotdeauna reușim să găsim toate diferențele.

În imaginea de mai jos, se ascund cinci diferențe, care mai de care mai subtile. Puțini reușesc să localizeze toate diferențele în limita de timp. Tu reușești să descoperi cele 5 diferențe în 15 secunde?

image

Sursă foto: The Sun

În imaginea de mai sus, se află o cloșcă cu puișorii ei. La început, totul pare în regulă, însă în cele două cadre ale imaginii se ascund 5 diferențe subtile. Privește cu atenție cele două cadre separate și încearcă să găsești toate diferențele în 15 secunde.

Dan Simons, psiholog la Universitatea din Illainos din Urbana-Champaign, consideră că, în cazul unor detalii neimportante, creierul tinde să nu înregistreze toate aspectele subtile și, deci, este mai greu să localizăm unele diferențe. „Nu suntem conștienți de toate schimbările pe care nu le-am văzut niciodată”, a spus psihologul pentru Popular Science. Pe de altă parte, imaginile și jocurile care ne provoacă să găsim diferențele pot contribui la îmbunătățirea capacității vizuale, la dezvoltarea atenției și a capacității de percepție, scrie timesofindia.indiatimes.com.

În cazul în care ai reușit să găsești toate diferențele, respectând limita de 15 secunde, înseamnă că ai o atenție excelentă și că te descurci de minune la găsirea elementelor ascunse. Dacă, însă, te afli printre cei care nu au găsit toate diferențele, încearcă să acorzi o atenție sporită imaginii, sigur ți-au scăpat câteva detalii importante.

image

Surse:

Sursă foto: The Sun

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/de-stress/brain-teaser-you-have-20/20-vision-if-you-can-spot-all-five-differences-in-the-chicken-pictures-within-30-seconds/articleshow/104318320.cms

https://www.popsci.com/spot-difference-between-similar-pictures/