Aşa-ţi stimulezi în mod natural nivelul de serotonină!

1 2 jpg jpeg

Probabil că ai observat cum anumite alimente sunt asemănătoare ca şi formă diferitelor organe din corpul uman. Cel mai bine se poate observa asemănarea la nuci, acestea au exact forma creierului. Şi nici nu este de mirare, consumul de nuci este recomandat pentru a menţine bunăstarea mintală. Având un nivel crescut de tripofan, acestea influenţează nivelul de serotonină, oferindu-ţi o putere mai mare de concentrare şi motivaţie.

Apelează la masaj înainte de somn

1 2 jpg jpeg

Masajul este poate una dintre cele mai bune modalităţi de a te relaxa şi de a-ţi schimba starea de spirit. Eliberează tensiunea musculară, contribuie la scăderea nivelului de cortizol şi la creşterea nivelului de serotonină. Nu e de mirare că după o şedinţă de masaj dormi atât de bine. Asigură-te că ai în alimentaţia ta complexul de B-uri, acestea te vor ajuta de asemenea să îţi menţii corpul şi sănătatea în formă şi să eviţi orice episod de depresie.

Profită de lumina soarelui

Chiar dacă vara s-a dus de mult, profită din plin de razele soarelui. Ieşi cât mai mult în aer liber, bucură-te de natură şi astfel vei avea o stare excelentă şi somnul nu va mai avea nici un fel de probleme.

Cel puţin 20 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot face diferenţa dintre starea de sănătaea şi cea de boală.

Alege să fii activ şi să te bucuri de tot ce este frumos şi sănătos în jurul tău.

Renunţă la zahăr

2 jpg jpeg

Deşi unul dintre semnele nivelului scăzut de serotonină din organism îl reprezintă tocmai pofta de dulce, şi asta deoarece insulina este una dintre componentele serotoninei, consumul de zahăr nu te va ajuta deloc, ba dimpotrivă va contribui la o scădere a puţinei energii de care dispui.

În schimb asigură-te că ai suficient magneziu, acesta are grija de tensiunea ta arterială, de funcţiile nervilor şi de nivelul de serotonină.

Consumă cât de des poţi legume cu frunze verzi, banane şi chiar fasole.

Ai grijă de gândurile tale

Mediul, alimentaţia, gândurile tale toate contribuie la menţinerea nivelului corespunzător de serotonină în creier, motiv pentru care toate aceste aspecte trebuie să fie foarte bine coordonate.

Înconjoară-te de oameni şi lucruri plăcute, ascultă muzică, dansează, socializează, meditează. Ai grijă atât de trupul cât şi de sufletul tău.

Răsfaţă-te cât de des poţi şi răzi cât mai mult pentru a fi sănătos tot timpul.