Dureri de burtă, stări de oboseală şi febră. Dacă vă aflaţi în concediu sau aţi mâncat des la terasă sau restaurant, este posibil să aveţi o toxiinfecţie alimentară. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum să ne recuperăm după o astfel de afecţiune.

În cazul toxiinfecţiilor este necesară vizita la medic, deoarece afecţiunea se poate complica.

După tratamentul prescris de specialist, există o perioadă de recuperare care poate fi „grăbită” cu ajutorul remediilor naturiste. Iată ce putem consuma în aceast timp.

Cura cu apă de argilă. În 200 ml de apă se pune 1 linguriţă de pulbere de argilă; se amestecă, se lasă la macerat 6-8 ore (de seara până dimineaţa), se bea, neamestecată, toată cantitatea de apă limpede, iar argila rămasă (mâlul) se aruncă; cura durează 21 de zile, cu 21 de zile pauză şi se poate relua de 7-8 ori pe an

Suc de lumânărică. Se obţine din rădăcină, prin mărunţirea acesteia într-un mixer sau storcător; se consumă câte 50 de ml o dată pe zi, pe stomacul gol, timp de 3-4 zile

Vin de iarbă-mare. Într-un recipient se pun 30 g de rădăcină şi 60 ml de alcool de 70 grade; se lasă la macerat 24 de ore, se adaugă 500 ml de vin alb şi se mai lasă la macerat încă 10 zile; se beau, de 2 ori pe zi, câte 20 de ml (1 lingură), cu 30 de minute înainte de masă, până la terminarea cantităţii

Click spune:

Toxiinfecţiile apar în urma pătrunderii unei substanţe toxice în organism şi se manifestă prin dureri abdominale, febră, diaree, oboseală. Remediile naturiste sunt recomandate doar în perioada imediat următoare tratamentului clasic, pentru înlăturarea sechelelor rămase.