Ardeiul roşu este una din legumele cu un conţinut bogat în săruri, vitamine şi alcaloizi şi are efecte benefice asupra organismului uman. Iată câteva motive să-l consumaţi zilnic.

Întârzie îmbătrânirea

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, în special datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E. Aceste elemente au proprietăţi antioxidante, deci împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor.

Combate stresul

Ardeiul roşu conţine vitamine din grupa B-urilor şi, după cum bine se ştie, aceste vitamine joacă un rol important în activitatea sistemului nervos, combat stresul şi surmenajul psihic, stimulează capacităţile cognitive.

Calmează crampele abdominale

Sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali.