Neplăcutele coşuri provocate de acnee pot fi foarte greu de vindecat, însă nu imposibil. Există, bineînţeles, antibiotice şi soluţii recomandate de medicul dermatolog pentru tratarea acestei probleme, însă, de cele mai multe ori, efectele secundare nu întârzie să apară. Astazi va prezentam cateva ajutoare din natură împotriva acneei.

Iată, aşadar, trei remedii simple şi complet naturale în urma cărora pielea ta va spune ,,mulţumesc!''

Ajutoare din natură împotriva acneei: baia de abur

Băile de abur reprezintă un adevărat răsfăţ pentru pielea feţei, pentru că te ajută să tratezi, să combaţi sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

Băile de abur pentru faţă au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp - detoxifică, elimină impurităţile pielii, deschid porii (astfel încât eventualele coşuri sunt mai uşor de extras) şi hidratează în profunzime epiderma, ajutând-o să-şi recapete supleţea şi catifelarea.

Baia de aburi nu este altceva decât o infuzie fierbinte de plante într-un vas cu diametru mare, astfel încât să poţi sta cu faţa aplecată asupra lui. Tocmai de aceea, ai nevoie de un prosop mare care să-ţi acopere capul şi vasul în acelaşi timp, pentru a nu permite vaporilor să se risipească.

Foarte important de ştiut: capul se ţine aplecat deasupra vasului la o distanţă de aproximativ 30 de cm (sau cât de aproape suportaţi), astfel aburii să izbească fiecare porţiune a feţei.

Pentru infuzie, cele mai indicate sunt plantele medicinale precum lavanda, salvia, menta, ceaiul verde, gălbenelele sau cimbrul. De asemenea, puteţi adăuga felii de lămâie sau portocală şi uleiuri esenţiale pentru aromatizarea întregii experienţe.

Rămâneţi aşa timp de 5-10 minute (sau cât vă este confortabil) şi inhalaţi adânc!

La final, tenul tău va fi pregătit pentru următorul pas - aplicarea unei măşti naturale. Şi pentru că în urma băii de abur porii sunt complet deschişi, pielea ta va absorbi mai bine toate substanţele nutritive ale măştii.

Ajutoare din natură împotriva acneei: mască cu miere şi lămâie

Această mască este ideală pentru curăţarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinaţie puternică împotriva petelor şi a coşurilor.

Ai nevoie de:

- o jumătate de lămâie;
- 2 linguriţe de miere naturală;
- 1 vas de sticlă sau ceramică în care să amesteci ingredientele.

Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă, masând uşor pielea. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Ajutoare din natură împotriva acneei: mască cu miere, iaurt şi scorţişoară

Atât mierea, cât şi scorţişoara acţionează ca un antibiotic, în timp ce iaurtul va hidrata intens pielea, reducând roşeaţa şi eventualele iritaţii.

Ai nevoie de:

- 2 linguriţe de miere naturală;
- 2 linguriţe de iaurt simplu;
- jumătate de linguriţă de scorţişoară;
- 1 vas de sticlă sau ceramică în care să amesteci ingredientele.

Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Se va tampona faţa cu un prosop curat şi uscat. De asemenea, foarte important este ca prosopul pentru faţă să se schimbe la maximum 4 zile de la prima folosire şi să fie păstrat într-un loc uscat, ferit de umiditate. În niciun caz, acesta nu se va folosi pentru uscarea corpului sau pentru ştergerea mâinilor.

Respectaţi acest ritual cel puţin o dată la două săptămâni, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!