Scapă de colesterol cu remedii din natură (P)

1 2 jpg jpeg

Decoctul de afine

Frunzele şi fructele de afin au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului „rău“ din sânge. Din frunzele de afin poţi face o infuzie, iar din fructe, un decoct. Infuzia o prepari dintr-o linguriţă de frunze mărunţite, la o cană cu apă clocotită.

Acoperi, 15 minute, apoi strecori ceaiul. Este eficient şi decoctul din fructe de afin, foarte uşor de preparat din două linguriţe de fructe mărunţite peste care torni 250 ml de apă. După opt ore, pui decoctul la fiert cinci minute. Consumă trei căni pe zi, câte una după fiecare masă.

Cura cu afine proaspete o poţi ţine două săptămâni, perioadă în care să mănânci zilnic 200-300 g de afine proaspete.

Cura cu ulei de krill, Korill

De 40 de ori mai eficient decât uleiurile clasice de peşte, uleiul de krill are proprietăţi unice de solubilitate şi absorbţie completă, dar şi antioxidante deosebite. Mai mult, acesta conţine noua generaţie de Omega roşu, solubil care ajută şi la menţinerea unei tensiuni arteriale normale. Capsulele Korill au în compoziţie ulei de krill pur, sunt mici, moi, uşor de administrat şi nu dau reflux gastric neplăcut. Spre deosebire de uleiul de peşte, uleiul de krill nu necesită adaos de conservanţi, este bogat în fosfolipide şi astaxantin, un pigment natural şi cel mai puternic antioxidant marin cunoscut care protejează acizii graşi Omega-3 împotriva oxidării. O cură cu ulei de krill se poate ţine pe o perioadă de 3 luni. Iei zilnic 1 capsulă înaintea sau în timpul meselor.

Infuzia de leurdă

Denumită şi ceapa vrăjitoarelor, usturoi de pădure sau usturoiţă, leurda este un aliment-medicament, datorită substanţelor active pe care le conţine.Adenozina care se găseşte în a ceastă plantă ajută la scăderea colesterolului „rău“, diminuând în acelaşi timp şi tensiunea mărită. Fiind şi un bun vasodilatator, leurda reglează bătăile inimii şi menţine elasticitatea vaselor de sânge. Astfel, formarea cheagurilor de sânge este îngreunată. Se consumă sub formă de infuzie. O lingură cu frunze (proaspete sau uscate) tocate mărunt se infuzează în apă fierbinte, cât să le cuprindă, două- trei ore. Se strecoară şi se beau câte 50 ml, de trei-patru ori pe zi, în cure de 21 de zile.

Ceaiul de scorţişoară

Condiment puternic aromat, scorţişoara luptă contra colesterolului mărit. Asta pentru că împiedică depunerea acestei substanţe pe pereţii vaselor de sânge, protejând împotriva bolilor cardiovasculare.

Potrivit unui studiu efectuat de un grup de cercetători pakistanezi şi americani, scorţişoara poate diminua nivelul colesterolului total cu un procent cuprins între 7 şi 25%, a celui „rău“ cu un procent cuprins între 7 şi 27%, iar nivelul trigliceridelor cu un procent cuprins între 23 si 30%. La studiu au participat 70 de personae, cărora le-a fost administrată zilnic o cantitate de şase grame de scorţişoară, 40 de zile.

Totodată, scorţişoara ajută şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel obezitatea. Prepară-ţi ceai din câteva linguri de scorţişoară şi apă clocotită şi bea-l de câteva ori pe zi.

Cura cu tije de păpădie

Cunoscută şi sub denumirile de lilicea, floarea-mălaiului sau părăsita găinilor, păpădia se găseşte în zonele de câmpie, la deal şi la munte. Aceeastă plantă ajută la emulsionarea grăsimilor şi reglează valorile colesterolului. Poţi apela la ceai de păpădie, pe care îl prepari din două linguriţe de palntă mărunţită, peste care torni 250 ml de apă. Laşi la infuzat zece minute. Se bea de trei ori pe zi, 30 de zile.

Se recomandă şi cure de două săptămâni cu tije proaspete de păpădie, câte 6-10 tije, dimineaţa, pe stomacul gol.

Info

este o sursă ideală de acizi graşi Omega-3 solubili, sub formă de fosfolipide, care ajută la reglarea nivelului colesterolului, îmbunătăţeşte funcţia hepatică, prin conţinutul de colină, sprijină menţinerea funcţiei cognitive normale a creierului, contribuie la reducerea vâscozităţii sângelui şi la menţinerea unei tensiuni arteriale normale, ajutând la funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular.

2 jpg jpeg